Jaws nu ook op je iPhone

·

Als je aan Jaws denkt, dan denk je natuurlijk meteen aan de geniale blockbuster van Steven Spielberg. In ieder geval niet aan de drie matige vervolgen en de bijbehorende videogames. Je kon er op wachten, maar Jaws is nu ook speelbaar als videogame op de iPhone.

In het spel neem je niet de rol aan van Jaws, maar van de politie. Het is aan jou om in tien verschillende levels de haai van de zwemmers af te houden en ervoor te zorgen dat ze veilig op het land terecht komen. Klinkt niet heel spannend, maar de soundtrack van John Williams, die destijds de film ook vergezelde, moet voor aardig wat spanning zorgen. Voor €2,39 kun je het spel downloaden voor je iPhone of iPod touch.

Jaws voor de iPhone is niet het eerste spel dat uitkomt rondom de franchise. Zo kwam er in 1989 al een spel uit dat verscheen op de NES. Het was een matig spel, maar in 2006 mocht Jaws het nog een keer proberen. Jaws Unleashed verscheen toen op de PC, Playstation 2 en Xbox, maar ook deze game kon geen potten breken. Hopelijk loopt het beter af met deze iPhone game.

Downloaden: Jaws (€2,39)

Onderwerpen
door Erik Welleweerd

Erik Welleweerd (23) studeert Nieuwe Media in Utrecht en is dol op het spelen van videogames. Het is ook niet verwonderlijk dat Erik daarom dagelijks de iPhone game-update verzorgt. Hij is altijd al geïnteresseerd geweest in het spelen van games op handheldsystemen en met de komst van de iPhone is dit alleen maar erger geworden. Verder schrijft Erik ook nog voor de culturele jongerenwebsite Deadline.nl, levert hij af en toe teksten voor de kritische videogamewebsite Bashers.nl en verschijnen er op de blog Bureauvoorgamers.nl ook met enige regelmaat teksten van Erik's hand.

12 reacties

 1. door Pieter

  Ik dacht eigenlijk aan Jaws uit de James Bond films.

  Beantwoorden Quote

 2. door OSC4R

  Paar dagen geleden al gedownload. Ik vond het spel niet veel beter dan de eerdere versies voor andere consoles. Graphics zijn aardig, al is het jammer dat het veel 2D is.

  Beantwoorden Quote

 3. door Frankie

  Vind JABBERJAW leuker.

  Beantwoorden Quote

 4. door VonZescao

  Ziet er mooi uit.

  Beantwoorden Quote

 5. door Jeroen van galen

  Leuk een trailer die niet draait op mijn iPhone 3g

  Beantwoorden Quote

 6. @Jeroen van galen – Dan moet je even de YouTube-trailer opzoeken die we eerder in het artikel hadden staan. Die leverde weer bij een andere groep bezoekers problemen op, maar misschien werkt ‘ie bij jou wel.

  Beantwoorden Quote

 7. door Pieter jan

  Ik kan me zo herinneren dat je in Jaws op de consoles in de huid zat van Jaws. Beetje anders hier dus.

  Beantwoorden Quote

 8. door M1ch3l

  Van de week tijdje gespeeld, best vermakelijk! Vind dit leuker/afwisselender dan flight control.

  Beantwoorden Quote

 9. door Oxigel

  Leuk een trailer die niet draait op mijn iPhone 4!
  Waarom ineens filmpjes van vimeo?!

  Beantwoorden Quote

 10. door Paultje

  @oxidel bij mij werkt hij wel gewoon op m’n iphone4

  Beantwoorden Quote

 11. door ferry

  Origineel geplaatst door Pieter
  Ik dacht eigenlijk aan Jaws uit de James Bond films.

  De haai naast het topic deed daar niks aan af?

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.