Jaws nu ook op je iPhone

· Erik Welleweerd

Als je aan Jaws denkt, dan denk je natuurlijk meteen aan de geniale blockbuster van Steven Spielberg. In ieder geval niet aan de drie matige vervolgen en de bijbehorende videogames. Je kon er op wachten, maar Jaws is nu ook speelbaar als videogame op de iPhone.

In het spel neem je niet de rol aan van Jaws, maar van de politie. Het is aan jou om in tien verschillende levels de haai van de zwemmers af te houden en ervoor te zorgen dat ze veilig op het land terecht komen. Klinkt niet heel spannend, maar de soundtrack van John Williams, die destijds de film ook vergezelde, moet voor aardig wat spanning zorgen. Voor €2,39 kun je het spel downloaden voor je iPhone of iPod touch.

Jaws voor de iPhone is niet het eerste spel dat uitkomt rondom de franchise. Zo kwam er in 1989 al een spel uit dat verscheen op de NES. Het was een matig spel, maar in 2006 mocht Jaws het nog een keer proberen. Jaws Unleashed verscheen toen op de PC, Playstation 2 en Xbox, maar ook deze game kon geen potten breken. Hopelijk loopt het beter af met deze iPhone game.

Downloaden: Jaws (€2,39)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Erik Welleweerd (23) studeert Nieuwe Media in Utrecht en is dol op het spelen van videogames. Het is ook niet verwonderlijk dat Erik daarom dagelijks de iPhone game-update verzorgt. Hij is altijd al geïnteresseerd geweest in het spelen van games op handheldsystemen en met de komst van de iPhone is dit alleen maar erger geworden. Verder schrijft Erik ook nog voor de culturele jongerenwebsite Deadline.nl, levert hij af en toe teksten voor de kritische videogamewebsite Bashers.nl en verschijnen er op de blog Bureauvoorgamers.nl ook met enige regelmaat teksten van Erik's hand.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.