Apple maakt iPad-tijdschriften voor abonnees mogelijk

Apple biedt eindelijk de mogelijkheid om tijdschriftabonnees gratis toegang te bieden tot de iPad-versie van een tijdschrift. Apple hield het 4,5 maand tegen.

people ipadApple heeft uitgeverijen eindelijk de mogelijkheid gegeven om hun tijdschriften beschikbaar te stellen aan abonnees. De eerste tijdschriften die eraan meedoen zijn People Magazine, Time, Sports Illustrated en Fortune. Mensen die al een betaald abonnement hebben op de papieren editie krijgen de mogelijkheid om ook een digitale versie op de iPad te lezen. De uitgeverijen zouden al vanaf de lancering van de iPad klaar zijn geweest om hun betalende klanten gratis toegang te geven tot een iPad-magazine, maar Apple stond het niet toe en leverde ook niet de hulpmiddelen om het te doen. Toch heeft Apple nog niet helemaal toegegeven aan de wensen van de uitgeverijen.

Het is namelijk nog steeds niet mogelijk om vanuit een app een abonnement op een tijdschrift aan te schaffen, via de App Store. Bij Zinio is dat wel mogelijk, maar deze aanbieder werkt via een omweg. Volgens Fortune heeft Apple de nieuwe functie binnen 30 dagen klaar voor de andere magazines van Time Inc. Ze verwachten dat ook andere tijdschriftmakers er op termijn graag gebruik van zullen maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2010, 0:41
Categorie Kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.