BNN brengt 3 Op Reis-app uit

· Bastiaan Vroegop

3 Op ReisIn een nieuwe app bundelt de publieke omroep BNN alle reisbestemmingen die ze hebben besproken in het programma 3 Op Reis. Bij iedere locatie op de kaart vind je een lading aan informatie, clips en foto’s. Ook de gehele aflevering over de locatie is vanuit de app terug te kijken. Vooral dat laatste is handig: op deze manier kun je namelijk oude afleveringen terugkijken op basis van locatie, in plaats van de uitzenddatum.

Wanneer je de app opstart kun je kiezen uit twee knoppen: ‘Zoek een bestemming’ en ‘Ik wil avontuur!’ Door op de bovenste optie te drukken word je naar een Google-kaart gebracht, met daarop alle vakantielocaties aangegeven. Tap op één en er verschijnt onderin de app een korte samenvatting. Door op ‘bekijk’ te drukken kom je terecht op een pagina met meer informatie, foto’s en video’s. De uitzending in kwestie is hier ook te bekijken. Met de Twitter- en Facebook-knoppen onderaan deel je de plek met je vrienden.

Wanneer je voor ‘Ik wil avontuur!’ kiest kom je terecht bij een snel draaiende wereldbol. Druk hier op en hij staat stil, met een pin op een willekeurige locatie. Daar kun je op drukken als je er meer over wil lezen. Zoek je liever iets anders op, dan kun je aan de bol een spin geven en een nieuwe plek uitpikken.

Het leuke aan de app is dat je via een visuele wereldkaart de programma’s kunt afstruinen. Erg goed afgewerkt is hij alleen nog niet. De app denkt namelijk nog dat Chengdu en Pantanal in Hilversum liggen.

Downloaden: 3 Op Reis (gratis)

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!