Game-update: Frogger Decades, Megastunt Mayhem, Muffin Knight en Pocket RPG

Het is de drukste donderdag ooit qua games op de iPhone. In de Game-update vandaag: Megastunt Mayhem, Pocket RPG, Muffin Knight en een hommage aan de aloude Frogger: Frogger Decades.

GU DO Muffin Knight headerDonderdag is doorgaans de drukste dag in de week qua games op de iPhone en iPod touch. September is doorgaans het begin van het najaarsseizoen in gamesland waarin alle belangrijke games uitkomen. Dus wat krijg je, als de symbolische 1 september op een donderdag valt? Dit. Vanochtend schreven we al over Jetpack Joyride, vanmiddag behandelden we de nieuwe woordspellen Word Chat en Word Colors én de nieuwe update van Angry Birds Seasons en vanavond verdiepen we ons in DrawRace 2. En nóg is de Game-update vandaag gewoon weer gevuld met vier nieuwe games die een kijkje waard zijn.

‘Hommage’: Frogger Decades

GU DO Frogger Decades iPhone iPod touchEen springknop, bluesmuziek, stekels die uit de grond komen opzetten en trage, overstekende slakken. De kikker heeft zelfs een tong om vliegjes mee op te eten! Het Frogger van nu heeft qua aankleding weinig te maken met het origineel dat dit jaar zijn 30ste verjaardag viert. Daarin was het de bedoeling een drukke weg en een wilde rivier over te steken. Konami’s verjaardagscadeau heet Frogger Decades en is vooral op kinderen en nostalgische ouderen gericht dan gamers die een uitdaging willen, lijkt het. In de uitgebreide gameplayvideo hieronder is te zien hoe schrijnend makkelijk de eerste levels zijn. De besturing en het levelontwerp zijn niet altijd even handig, kun je daar ook zien. Maar wat het meeste stoort, is dat je vooral geduld moet hebben in plaats van haast. De uitdaging komt later wel in drukke industriële terreinen en meer stedelijke omgevingen, maar voordat het zover is moet je jezelf echt door de eenvoudige levels heen bijten. Aan jou of je dat over hebt voor een duik in de nostalgie.
Downloaden: Frogger Decades (€1,59)

Ruig: Megastunt Mayhem

GU DO Megastunt Mayhem iPhone iPod touchLaten we de bekende veronderstelling dat enorme auto’s iets moeten compenseren even vergeten. Megastunt Mayhem (Pro) voor de iPhone, iPod touch en iPad is natuurlijk een game voor echte mannen. Monstertrucks die over auto’s heen rijden, door brandende hoepels springen en met een salto een schans over springen: een en al testosteron. Megastunt Mayhem laat je dat soort stunts uitvoeren met trucks met veel te grote wielen en doet dat alleraardigst. We kunnen nog niet precies achterhalen of het afwisselend genoeg blijft, maar in de eerste missies krijg je de bovengenoemde taken al voor de kiezen en kun je er een highscore mee zetten die online meetelt in leaderboards van Game Center en OpenFeint. Nu al aangekondigde updates brengen in de toekomst een nieuw speltype en betere trucks naar het spel; al moet voor die laatste wel in de buidel worden getast. Hogere scores komen je niet zomaar aanwaaien natuurlijk! Er is ook een gratis probeerversie, jongens.
Downloaden: Megastunt Mayhem Pro (€2,39)
Downloaden: Megastunt Mayhem (gratis)

Muffin Knight: iPhone versus Android, fight!

GU DO Muffin Knight iPhone iPod touchDe kop boven dit stukje is niet neergezet als rijmpje maar had de intentie de lading te dekken. Heus. Muffin Knight heeft namelijk een online multiplayer die iPhone- en iPad-gamers en Android-spelers tegelijk voor de leeuwen gooit! De spelers gaan met 15 verschillende personages kleine arena’s in waar gesprongen en vooral heel veel gedood moet worden. Het maakt niet uit of dat met een edele ridder of een kruiden-boerende vetklep gebeurt. Je kan ze allemaal voorzien van 5 specialiteiten die je helpen op jacht naar de muffins. Wie in de multiplayer de meeste vijanden om zeep helpt en muffins scoort, wint. Dat wil niet zeggen dat er geen gevaar loert trouwens. Tegenstanders en met name de eindbazen kunnen je wel degelijk schade toebrengen. Toch blijft Muffin Knight vooral een lief actiespelletje, door de cartooneske stijl van het spel, de vrolijke muziek en de gekke personages. Oh ja, het feit dat het om muffins te doen is, draagt ook niet echt bij aan de ernst van de situatie.
Downloaden: Muffin Knight (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Pocket RPG

Wauw, dit is nog eens een naam die de lading dekt: Pocket RPG. Het is een RPG, waarin je dus beter wordt naarmate je vordert en zelf wat met statistieken en uitrusting kan klooien, én het is een spel op de iPhone dus op handformaat. Pocket RPG. Eenvoudiger kan niet. Pocket RPG is een vrolijk 3D-spelletje waarin je tientallen vijanden liefst tegelijk neermaait met drie verschillende personages die zwaarden, kruisbogen of magie beroeren. RPG’s doen in de regel veel met verhaal maar aan dat aspect ontbreekt het deze game totaal. Het gaat écht alleen maar om het geweld. Er worden willekeurige kerkers voor je aangemaakt en je speelt met een linker pookje om te lopen en een rechter om te schieten. Die combinatie pakt goed uit. Pocket RPG speelt soepel en houdt je constant de spreekwoordelijke wortel voor de neus omdat je weet dat je na elke confrontatie betere uitrusting tot je beschikking krijgt. Op de iPad was Pocket RPG al een tijdje publiekslieveling. Vechten en overleven zal je, nu ook op de iPhone!
Downloaden: Pocket RPG iPhone Edition (€0,79)

Heb je écht nog niet genoeg games gehad?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2011, 18:55
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, multiplayer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.