AppMotion: maak van je iPhone een Wii-controller voor de iPad

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

AppMotion iconDe nieuwe app AppMotion kan gekoppeld worden met een iPad, zodat je de iPhone kunt gebruiken als bewegingsgevoelige controller voor sommige iPad-games. Hierdoor kun je iPad-games op dezelfde manier als spellen op de Wii besturen. Op het moment gebruikt alleen de spelcompilatie Retro Game Pack de controls, waarin je Pong en Space Invaders kunt spelen

AppMotion screenshotAppMotion gebruikt Wi-Fi om met een iPad te verbinden. Is er op deze iPad een game gestart die AppMotion’s bewegingsbesturing ondersteunt, dan krijg je automatisch de optie om je iPhone met het spel te verbinden. Vervolgens kun je de iPhone heen en weer zwiepen om de game te besturen.

De arcade-spellen die je op het moment met AppMotion kunt spelen dienen waarschijnlijk ter demonstratie. De ontwikkelaar stelt op zijn site dat de iPhone-app morgen uit de doeken gedaan zal worden op The Next Web Conference, waar we vermoedelijk ook te horen krijgen of andere ontwikkelaars de Wii-achtige besturing in games kunnen implementeren. De apps zijn echter nu al in de App Store te downloaden.

Heb je een Apple TV en een iPad 2 of derde generatie iPad, dan kun je de app ook gebruiken om de gehele spelervaring van de Wii na te bootsen: door AirPlay Mirroring in te schakelen wordt het beeld van je iPad op je televisie getoond, waarna je dit spel met de controller kunt besturen.

Ontwikkelaar Appvetica is trouwens niet de eerste die met dit idee speelt: in 2008 schreven wij nog over iFun, een spellenverzameling op de computer die te besturen was met een iPhone. Deze spellen lijken inmiddels niet meer beschikbaar.

Downloaden: AppMotion Controller (gratis)
Downloaden: Retro Game Pack (alleen voor iPad, gratis)

12:01 De app is inmiddels op The Next Web gepresenteerd, waar ook een SDK voor de app is onthuld. Hiermee kunnen ontwikkelaars bewegingsbesturing in eigen games implementeren. De SDK bevindt zich op het moment in een bèta-fase, waarvoor je hier kunt aanmelden.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Onderwerpen

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.