Breaking iOS 8.1 nu te downloaden, dit is er nieuw

AppMotion: maak van je iPhone een Wii-controller voor de iPad

·

AppMotion iconDe nieuwe app AppMotion kan gekoppeld worden met een iPad, zodat je de iPhone kunt gebruiken als bewegingsgevoelige controller voor sommige iPad-games. Hierdoor kun je iPad-games op dezelfde manier als spellen op de Wii besturen. Op het moment gebruikt alleen de spelcompilatie Retro Game Pack de controls, waarin je Pong en Space Invaders kunt spelen

AppMotion screenshotAppMotion gebruikt Wi-Fi om met een iPad te verbinden. Is er op deze iPad een game gestart die AppMotion’s bewegingsbesturing ondersteunt, dan krijg je automatisch de optie om je iPhone met het spel te verbinden. Vervolgens kun je de iPhone heen en weer zwiepen om de game te besturen.

De arcade-spellen die je op het moment met AppMotion kunt spelen dienen waarschijnlijk ter demonstratie. De ontwikkelaar stelt op zijn site dat de iPhone-app morgen uit de doeken gedaan zal worden op The Next Web Conference, waar we vermoedelijk ook te horen krijgen of andere ontwikkelaars de Wii-achtige besturing in games kunnen implementeren. De apps zijn echter nu al in de App Store te downloaden.

Heb je een Apple TV en een iPad 2 of derde generatie iPad, dan kun je de app ook gebruiken om de gehele spelervaring van de Wii na te bootsen: door AirPlay Mirroring in te schakelen wordt het beeld van je iPad op je televisie getoond, waarna je dit spel met de controller kunt besturen.

Ontwikkelaar Appvetica is trouwens niet de eerste die met dit idee speelt: in 2008 schreven wij nog over iFun, een spellenverzameling op de computer die te besturen was met een iPhone. Deze spellen lijken inmiddels niet meer beschikbaar.

Downloaden: AppMotion Controller (gratis)
Downloaden: Retro Game Pack (alleen voor iPad, gratis)

12:01 De app is inmiddels op The Next Web gepresenteerd, waar ook een SDK voor de app is onthuld. Hiermee kunnen ontwikkelaars bewegingsbesturing in eigen games implementeren. De SDK bevindt zich op het moment in een bèta-fase, waarvoor je hier kunt aanmelden.
Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

7 reacties

 1. door Gilbert

  Bij mij werkt het niet, ik heb de instructies gevolgd, iPhone blijft melding geven “looking for games….”

  Beantwoorden Quote

 2. door Thijs

  Ik vind de titel wat onduidelijk en misleidend. Een Wii controller is geen synoniem voor een controller middels beweging. We hebben ook nog de six-axis, kinect, et cetera. Bovenstaande heeft echter niks met Nintendo van doen.

  Beantwoorden Quote

 3. door je mama!

  Bestaat het denken jullie?
  Van je iPhone een Wii controller maken? In cydia messchien?

  Beantwoorden Quote

 4. door Berry

  De term “Wii remote” vind ik wat hoog gegrepen. De besturing werkt bij mij nogal vaag en apart, het systeem heb ik nog niet door. Naar mijn mening werkt de besturing “van links-naar rechts bewegen” niet!!!

  Beantwoorden Quote

 5. door berry schut apeldoorn

  Werkt bij mij alleen bij motion invaders. Niet bij motion pong. En dan alsnog werkt het totaal niet goed of vloeiend. Die vergelijking van wii controller gaat hier dus niet op.

  Beantwoorden Quote

 6. door Jan

  Werkt dus voor geen meter, pong wilt ie helemaal niet doen en Invader kan ik alleen maar schieten.
  En het spel spring met regelmaat eruit.

  Beantwoorden Quote

 7. door Hallo

  Van links naar rechts werkt bij mij wel (niet super gevoelig)
  Als je de iphone in portraitmode vast houd haal je de bovenkant naar je toe om liks te gaan en “wijs je als het ware van je af om naar rechts te gaan..

  De pong variant werkt niet

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.