iOS game-update: N.O.V.A. 3 aangekondigd, Raid Leader, Radiant Defense en koopjes

Uitgever Gameloft heeft de eerste video over haar shooter N.O.V.A. 3 vrijgegeven en die lijkt opnieuw leentjebuur te spelen bij de Xbox-shooter Halo. Ook testen we de nieuwe iPhone-games Raid Leader Free en Radiant Defense.

GU WO Radiant Defense iPhone iPod touchHet speelt niet echt mee in onze gedachte als we een game-update samenstellen, maar we vinden dat we meestal een aardige balans tussen gamersspellen en casual spellen hebben in de rubriek. Kijken we naar de line-up van vandaag, dan moeten we schoorvoetend toegeven dat we vermoéden – niet zeker weten – dat onderstaande spellen alleen voor doorgewinterde spelers geschikt zijn. We slopen schepsels strategisch in Raid Leader, storten neer in schietspel N.O.V.A. de derde en we wapenen ons tegen verpulverende discolichten in Radiant Defense. Kunnen we het goedmaken met de koopjes?

Raid Leader nu gratis te proberen

GU WO Raid Leader iPhone iPod touchRaid Leader. Echt zo’n spelletje dat er goed uitziet op de screenshots in de App Store, maar waarvan je tegelijkertijd te weinig op kan maken uit die beelden om er blind tachtig cent voor neer te leggen. Zeggen we nu achteraf. Nu het spel, dat we begin februari al eens beschreven, niet is aangeslagen. Uitgever Crescent Moon probeert spelers nu maar aan zich te verbinden met een speelbare demo en wat ons betreft ga je daar beslist mee aan de slag. Het spel houdt het midden tussen een strategie en RPG-avontuur waarin je de controle neemt over verschillende manschappen. Die sleep je eigenhandig naar aanvallende of verdedigende posities. Daarnaast kan je personen selecteren om ze speciale aanvallen te laten uitvoeren en ontwikkelen ze door ervaring op te doen, waardoor je ze nieuwe aanvallen kan leren en waardoor ze zich beter kunnen redden. Het aangename aan het spel is dat de levels in snackformaat zijn uitgevoerd en dat je het spelletje, ondanks het genre, ook even tussendoor kan spelen.
Downloaden: Raid Leader (€0,79, universele app)
Downloaden: Raid Leader Free (gratis, universele app)

Flashy verdediging: Radiant Defense

GU WO Radiant Defense screenshotOké, we geven het op. Radiant Defense is moeilijk. Het is voor een tower defense spel een behoorlijke handreiking dat je elke golf van tegenstanders zo vaak als je wilt mag herstarten – en onze ene verdediging is zichtbaar krachtiger dan de ander – maar als je dit spel écht wilt doorspelen, heb je tijd en daadkracht nodig die wij niet kunnen opbrengen als er nog meer games te testen zijn voor een iOS game-update. Goed. Radiant Defense is dus een verdedigingsspel, wat inhoudt dat jij torens neerzet langs een pad waarop de tegenstanders even later zullen marcheren. Elke toren heeft zijn eigen specialiteit; de een schiet langzaam maar is vrij sterk, de ander snel en minder sterk. In de meeste spellen in dit genre begin je met wat goedkope torens, en kan je daarna veel betere duurdere kopen. Het probleem hier is: alle torens zijn ongeveer even goed, maar anders. Dus moet je op de tegenstander inspelen welk soort toren je upgradet en welke toren je verkoopt voor een ander. Hoe vaak je de golf van tegenstanders ook herstart: je bouwvorderingen blijven bewaard. Je moet dus wat langer vooruit plannen. Dat maakt Radiant Defense op papier meer een puzzelspelletje dan genregenoten, maar in de praktijk vergeet je dat al snel met tientallen lasers, explosies en afgeschoten fluorlichten in het scherm. Hadden we al gezegd dat het lastig was?
Downloaden: Radiant Defense (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: N.O.V.A. 3

GU WO Halo 2 Mombasa XboxHet was eigenlijk zo klaar als een klontje dat er een derde deel in Gamelofts populaire schietgame-reeks N.O.V.A. zou verschijnen, maar zichtbaar bewijsmateriaal was daar tot nu toe niet voor te krijgen. Nu dan wel. De gamesuitgever heeft een eerste teaser op het web geslingerd waarin een introfilmpje aan het voetlicht wordt gebracht. Daarin gebeurt eigenlijk niet zoveel, maar krijg je toch een klein beetje een gevoel van sensatie mee. Onze Near Orbit Alliance Guard vliegt ogenschijnlijk sneller dan hem lief is in de ruimte op een planeet af. Die planeet heeft zanderige kleuren, maar lijkt te zien aan alle flats behoorlijk bevolkt te zijn. Eigenlijk ziet het er wel een beetje uit als Mombasa, de stad waarin Bungie’s Xbox-schietspel Halo 2 zich afspeelde. Zie screenshot links. En dat is niet zo vreemd, want de hele N.O.V.A.-serie is één grote mobiele adoptie van het Halo-thema. Gameloft beweert dat het filmpje dat je hieronder ziet is gemaakt met de in-game beelden en dat belooft heel wat. Eerder waren we al aardig ondersteboven van Modern Combat 3, en als de derde NOVA (ja, genoeg met die puntjes!) dezelfde kwaliteitssprong maakt ten opzichte van de voorganger, belooft het in de verhaallijn en online multiplayer een grote verbetering.

De koopjeshoek

Elke dag zet de iOS game-update de leukste aanbiedingen op het gebied van games voor de iPhone en iPod touch op een rij. Vandaag is dit onze selectie:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2012, 19:44
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, iculture speelt, kopen, nova

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.