Amerikaanse rechter: iPhone schendt 3 patenten van MobileMedia

13 december 2012, 17:39 · Bastiaan Vroegop

RotatiepatentDe Amerikaanse rechter heeft bepaald dat de iPhone drie patenten in handen van MobileMedia schendt. Dit tweette persbureau Bloomberg. Het is nog niet duidelijk over welke patenten het precies gaat, maar volgens The Next Web zou de rechter onder andere oordelen over een paten over het roteren van content als de iPhone wordt gedraaid. Een tweede patent uit de zaak betreft de manier waarop je een telefoongesprek afwijst op de iPhone.

MobileMedia is in handen van Nokia, Sony en MPEG-LA en beheert voor deze drie in totaal 300 patenten. Aan het hoofd van MobileMedia staat Larry Horn, die tevens de CEO van MPEG-LA is.

Details over de zaak zijn op het moment schaars. We weten dat drie patenten volgens de rechter zijn geschonden, maar het is ook nog niet duidelijk wat de gevolgen hiervan zijn. Voordat er een schadevergoeding wordt toegewezen moet er wellicht eerst worden aangetoond wat de precieze gelopen schade is.

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

Gerelateerde berichten

3 reacties

 • zoobab
  1 year

  Dat krijg je er nou van als je iedereen aanklaagt om patentschending. Gaan ze ook zoeken.

  Antwoord Quote

 • Marcooo
  1 year

  @Zoobab: Prima toch.. Betaald Apple 3 dollar per iPhone aan Nokia en vraagt om andere patenten er weer 10 terug per verkochte Nokia.
  Houdt je er onder de streep nog 7 over.

  Als jij je intellectuele eigendommen patenteert en anderen gaan ermee aan de haal, moeten ze betalen.. En dat geldt inderdaad ook voor Apple.

  Antwoord Quote

 • Bubbly
  1 year

  @Marcooo: Die lange slepende rechtszaak tussen die 2 heeft Apple geschikt en Nokia krijgt daar nu centjes voor hoor.

  Antwoord Quote

Comments are closed.