Office voor iPad krijgt ondersteuning voor afdrukken via AirPrint

Microsoft heeft beperkte ondersteuning voor het afdrukken van bestanden in Word, Excel en PowerPoint voor iPad toegevoegd.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

office-ipad-appsMicrosoft heeft de nieuwe Office-applicaties voor iPad dinsdagavond van een eerste update voorzien. De belangrijkste vernieuwing voor Word, Excel en PowerPoint is ondersteuning voor het afdrukken van documenten via AirPrint, volgens Microsoft de meestgevraagde functie onder vroege gebruikers van de applicatie. Toch blijkt de gevraagde functionaliteit niet helemaal op één lijn met de desktopvariant. Er is een beperkt aantal opties en ook wordt er geen afdrukvoorbeeld getoond. Naast de printfunctie introduceert de update ook enkele nieuwe functies specifiek voor de verschillende apps.

Bij Excel-documenten kan, net zoals op de desktop, ook een bereik worden geselecteerd om te worden afgedrukt. Ook de verwijzingen naar locaties in dezelfde werkmap van een Excel-documenten zijn verbeterd. In Excel is de functie AutoAanpassen toegevoegd die het eenvoudiger maakt om rijen en kolommen aan te passen. Dankzij de functie slimme hulplijnen in PowerPoint is het nu ook eenvoudiger geworden om afbeeldingen, tekstblokken en andere objecten in de presentatie uit te lijnen. Ook de ondersteuning voor het tweede beeldscherm tijdens presenteren is verder verbeterd.

Printen in Word voor iPad

Microsoft introduceerde de bekende Office-applicaties afgelopen maand als gratis apps voor de iPad. Met de apps kunnen documenten gratis worden bekeken en gepresenteerd. Om ook te kunnen bewerken is een los Office 365-abonnement nodig, dat in verschillende varianten wordt aangeboden. In een uitgebreide review hebben we de Office-applicaties voor iPad al eens flink aan de tand gevoeld.

Downloaden:

Microsoft heeft de updates voor Office nog maar net vrijgegeven. Mogelijk worden de updates voor alle apps daarom niet meteen getoond. Probeer het dan later nog eens.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:19
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.