Office

Office voor iPad ondersteunt PDF-export, lettertypen en toetsenborden

Word, Excel en PowerPoint voor iPad zijn voorzien van een exportfunctie voor PDF's, ondersteuning voor externe toetsenborden en allerlei andere vernieuwingen.

Office Microsoft heeft vanavond updates uitgebracht voor de Office-apps voor iPad. Het gaat om algemene toevoegingen voor zowel Word, Excel als PowerPoint en ook specifieke vernieuwingen per applicatie. Trouwe Office-gebruikers op de desktop kennen deze functies al, maar ze vinden nu ook hun weg naar de iPad-apps. Het is nu mogelijk om bestanden van Word, Excel en PowerPoint te verzenden als PDF’s. Ook is er in de apps ondersteuning toegevoegd voor externe toetsenborden, waardoor het gebruik ervan nog makkelijker zou moeten zijn. Je gebruikt daardoor dezelfde toetsen voor het invoeren van gegevens en het navigeren als in de Office-apps op pc of Mac. Ook kun je nu in alle apps gebruikmaken van externe lettertypen. In Microsoft Word en PowerPoint vind je voortaan ook tools om afbeeldingen bij te snijden.

De grootste vernieuwingen vinden we in dit geval terug in PowerPoint en Excel. Nieuw in PowerPoint is een weergave voor presentator. Handig als je met je iPad een presentatie geeft die op het andere scherm wordt weergegeven. Hiermee bekijk je op jouw scherm je eigen notities, volgende dia en kun je wisselen tussen dia’s. Ook is er ondersteuning toegevoegd voor allerlei media. Ook voor het afspelen van video’s, geluidseffecten en zelfs achtergrondmuziek tijdens je presentatie draait PowerPoint op de iPad zijn hand niet meer om. Tegelijkertijd kun je nu ook video’s uit je camerarol in presentaties invoegen en kun je koppelingen naar webpagina’s invoegen of bewerken.

Ook Excel heeft nog wat specifieke vernieuwingen meegekregen in deze update. Die maakt het eenvoudiger om alle gegevens in een kolom of rij te selecteren. Een andere toevoeging is draaitabellen, welbekend bij de trouwe Office-gebruiker. Ondersteuning voor het afdrukken van bestanden via AirPrint werd eind april al toegevoegd aan de Office-apps, maar specifiek voor Excel heeft Microsoft nu nog extra afdrukopties toegevoegd. Daarbij heb je meer keuze uit papierformaten en schaalopties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2014, 21:10
Categorie Apps
Onderwerpen excel, microsoft office, microsoft word, powerpoint

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.