Tijdelijk locatie delen met Zoek mijn vrienden

Apple heeft een Zoek mijn vrienden-app waarmee je je locatie kunt delen met vrienden en familieleden. Het is handig wanneer je met iemand wilt afspreken en eerst wilt kijken of hij of zij thuis is. Maar je kunt de app ook gebruiken om tijdelijk je locatie te delen. Hiervoor installeer je de app Zoek mijn […]

Apple heeft een Zoek mijn vrienden-app waarmee je je locatie kunt delen met vrienden en familieleden. Het is handig wanneer je met iemand wilt afspreken en eerst wilt kijken of hij of zij thuis is. Maar je kunt de app ook gebruiken om tijdelijk je locatie te delen.

Hiervoor installeer je de app Zoek mijn vrienden (Find My Friends), die gratis in de App Store verkrijgbaar is voor iPhone en iPad. Daarna volg je deze stappen:

  1. Open de app en log in met je Apple ID.
  2. Je krijgt een kaart te zien met de locatie van vrienden.
  3. zoek vrienden voeg toe

  4. Tik op de link ‘Voeg toe’ bovenin het scherm.
  5. Kies de optie ‘Tijdelijk delen’.
  6. tijdelijk delen locatie zoek vrienden

  7. Je komt nu op een scherm waar je e-mailadressen en contactnamen kunt invullen. Ook kun je aangeven hoe lang je je locatie wilt delen.
  8. Iedereen die de uitnodiging accepteert kan nu jouw locatie zien. Vul je meerdere e-mailadressen of namen in, dan kunnen meerdere mensen binnen de groep elkaars locatie zien.

zoek vrienden tijdelijk locatie delen

Je kunt nu op de kaart snel zien of er een verstekeling is, die nog niet op de afgesproken locatie is. Ook kunnen deelnemers aan de groep makkelijk een route plannen naar de aangegeven locatie. Het is mogelijk om meerdere groepen te maken waarmee je je locatie deelt, bijvoorbeeld een groep voor vrienden en een aparte groep voor familieleden. Verder is het mogelijk om snel een bericht te sturen naar leden van de groep via iMessage. Zodra het zelfgekozen tijdstip (morgen om 11:30 uur) is verstreken wordt de groep opgeheven en kunnen mensen elkaars locatie niet meer zien.

Zoek mijn vrienden (Find My Friends) is onderdeel van Apple’s iCloud-diensten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Internet