Apple TV+ gestart

Snel een film of serie van Apple TV+ openen doe je met deze shortcut

Wil je snel van je tv-avond genieten en kijken naar een van de films of series op Apple TV+? Omzeil dan de drukke en onoverzichtelijke TV-app van Apple en ga direct naar jouw film of serie met deze handige Apple TV+ Launcher-shortcut

Met Siri Shortcuts (of opdrachten) in de Opdrachten-app van Apple kun je een hele hoop taken versnellen en automatiseren. Zo ook met het bekijken van series en films die op Apple TV+ staan. In deze tip laten we zien hoe je snel Apple TV+ kunt openen met de Apple TV+ Launcher, gemaakt door MacStories.

Films en series op Apple TV+ snel openen

Zoals wij in onze eerste indruk van Apple TV+ al schreven zijn we niet zo te spreken over de vindbaarheid van Apple TV+. In de TV-app worden de Apple Originals tussen andere content getoond, wat niet erg overzichtelijk is. Met deze handige opdracht omzeil je dit probleem en ga je direct naar de film of serie die jij wil zien. Hiervoor gebruik je de Opdrachten-app, die sinds iOS 13 standaard geïnstalleerd is op je apparaat.

Om de opdracht te installeren volg je deze stappen:

  • Download de opdracht van het internet.
  • Tik op Haal opdracht op.
  • Scroll naar beneden en tik op Voeg niet-vertrouwde opdracht toe.

Snel Apple TV+ openen shortcut

In het tabblad Mijn opdrachten vind je de Apple TV+ Launcher terug. Als je hierop tikt krijg je een lijst met alle series en films die nu op Apple TV+ te vinden zijn. Dat betekent dus geen afleiding van content waar je nog extra voor moet betalen. Tik op één van de titels en voilà. Je wordt doorgestuurd naar de TV-app en je kunt beginnen met kijken!

Je weet nu hoe je content op Apple TV+ snel kunt openen, maar weet je nog niet wat je moet kijken? Kies dan voor de bovenste optie: Apple TV+ Front Page. Hier zie je alle content die je kunt bekijken en je kunt meer lezen over de cast van films en series.

Alles weten over Apple’s streamingdienst Apple TV+? Check dan onze speciale uitlegpagina met antwoord op al je vragen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2019
Categorieën Tweaks, Video
Onderwerpen apple tv plus, Siri Shortcuts