Muziekcd naar iPhone of iPad overzetten

Muziek kopiëren naar de iPhone is geen probleem: je kunt de muziek van een cd importeren in iTunes en daarna laten synchroniseren.

Als je muziekcd’s op iPhone of iPad wilt beluisteren, zul je ze eerst in iTunes moeten importeren (‘rippen’). Dat is gemakkelijk te doen met onderstaande tip.

iTunes logoDe term ‘rippen’ wekt de indruk dat je iets illegaals doet, maar als je een cd gewoon in de winkel hebt gekocht mag je de muziek voor eigen gebruik in iTunes importeren en via je iPhone of ander iOS-apparaat beluisteren. Ter voorbereiding heb je nodig:

  • Laatste versie van Apple iTunes;
  • Mac of pc met cd-rom-speler (in de nieuwste iMacs en MacBooks ontbreekt die vaak);
  • Muziekcd.

Stap 1: Start Apple iTunes
Op de website van Apple kun je de laatste versie van iTunes downloaden, als je dat nog niet hebt gedaan. Installeer iTunes op je computer en start de applicatie. Als je iTunes voor de eerste keer opstart, zal de applicatie vragen of je de muziekbestanden op je computer wilt toevoegen aan je iTunes-bibliotheek.

iPhone cd importeren

Stap 2: Stop de cd in de computer
Zorg dat de computer de cd herkent; het verschijnt in het linkermenu van iTunes. Je kunt nu de cd afspelen, als je dit wilt.

Stap 3: Importeer de muziek in iTunes
Rechtsboven in iTunes zie je de optie ‘CD importeren’. iTunes zal nu de muziek kopiëren van de cd naar je iTunes-bibliotheek.

Stap 4: Sluit iPhone of iPad op de computer aan
Gebruik een kabel om je iOS-apparaat op de computer aan te sluiten. Je iOS-apparaat verschijnt in iTunes en gaat automatisch synchroniseren. Synchroniseer je draadloos via Wi-Fi dan hoef je de iPhone niet aan te sluiten, maar verschijnt deze automatisch in iTunes als je op hetzelfde netwerk zit.

iPhone cd importeren

Stap 5: kopieer de cd-muziek naar je iPhone
In iTunes ga je naar de synchronisatie-instellingen van je iPhone. Op het tabblad Muziek vink je de muziekalbums of artiesten aan die je lokaal op de iPhone beschikbaar wilt hebben. Je kunt ook een afspeellijst met muziek maken, zodat je meerdere albums of nummers met één klik kunt selecteren. Bovenin beeld zie je de voortgang van de synchronisatie.

De toekomst: niet rippen maar streamen

iCloudJe hoeft de muziek niet lokaal op je iPhone te bewaren als je er altijd naar wilt luisteren. Met de introductie van iCloud biedt Apple de mogelijkheid om muziek ‘in de cloud’ op te slaan. Dat betekent dat muzieknummers altijd via een internetverbinding te streamen zijn. Dit geldt alleen voor muzieknummers die je via iTunes hebt gekocht (dus niet de muzieknummers die je zelf van een cd hebt geript). Je kunt ook gebruikmaken van iTunes Match: dit kost €25 per jaar en zorgt ervoor dat muziek ook altijd en overal beschikbaar is, ongeacht hoe je het hebt gekocht of gedownload. Hou er rekening mee dat streamen van muziek via een internetverbinding veel geld kan kosten. Gebruik daarom liever een draadloos netwerk (Wi-Fi) en niet je 3G-databundel voor het streamen van de muziek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2014
Categorie Muziek
Onderwerpen itunes, muziek

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes