Meldingen berichtencentrum uitschakelen

Sorteer meldingen in Berichtencentrum per dag in iOS 9

In iOS 9 worden meldingen in het Berichtencentrum standaard per dag gegroepeerd in plaats van per app. Wil je het toch liever per app gesorteerd zien, dan kun je dat zelf eenvoudig instellen.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Met iOS 9 kun je nu binnenkomende meldingen in het Berichtencentrum op een nieuwe manier sorteren. Terwijl meldingen voorheen per app gegroepeerd werden, kun je er nu ook voor kiezen om alle notificaties simpelweg onder elkaar weer te geven, gesorteerd per dag. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger om meldingen via de bekende kruisjes weg te tikken, doordat je in één keer alle meldingen van één dag kunt verwijderen.

Update: deze optie is in nieuwere ios-versies niet meer aanwezig. Daarom zal deze tip niet meer worden bijgewerkt.

Meldingen per dag sorteren

Zodra je iOS 9 geïnstalleerd hebt, zullen meldingen in het Berichtencentrum automatisch gesorteerd worden volgens de nieuwe dagsortering. Om dit te controleren, kun je de volgende stappen ondernemen:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op Berichtgeving.
  3. Zorg ervoor dat de schakelaar bij Groepeer per app uit staat.

Met deze nieuwe weergave is het vele malen gemakkelijker om alle meldingen in één keer weg te tikken, doordat je alleen nog maar hoeft te tikken op het kruisje naast Vandaag, terwijl je door een swipe naar rechts over een specifieke melding ze ook individueel kunt verwijderen. Wil je toch graag een sortering per app in het berichtencentrum, dan kun je de stappen hierboven gebruiken om Groepeer per app aan te zetten.

Appvolgorde handmatig instellen

Sorteer meldingen op de iPhone in het berichtencentrum per handmatig.Mocht je de volgorde graag per app willen groeperen, dan heb je ook nog de keuze om dit te baseren op basis van tijd of een handmatige volgorde. Dit kun je via deze manier instellen:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op Berichtgeving.
  3. Ga naar Sorteervolgorde en kies daar tussen Recent of Handmatig.
  4. In het geval van Handmatig kun je in ditzelfde scherm de volgorde van de apps instellen.

Hierdoor worden de meldingen in het Berichtencentrum dus gesorteerd per app in je eigen gekozen volgorde. Is die ene app erg belangrijk voor jou, dan kun je die op deze manier bovenaan zetten zodat hij niet naar onderen geduwd wordt door meldingen van minder belangrijke apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen berichtencentrum, ios 9