Pushnotificatie van iMessage.

Pushnotificaties snel wegvegen op iPhone en iPad

Je kunt een pushbericht op de iPhone of iPad snel weghalen met een veegbeweging op het scherm. In deze tip leggen we je uit hoe je een melding snel weg haalt, bijvoorbeeld als deze in de weg zit.

Pushnotificaties verwijderen

Dankzij pushberichten blijf je gemakkelijk op de hoogte van gebeurtenissen, ook als je even niet in een bepaalde app zit. Een notificatie kan soms ook in de weg zitten, als deze bijvoorbeeld over een knop heen valt. Zo kun je bij een verkeerde beweging per ongeluk een tweet openen terwijl je eigenlijk een mail wilde verwijderen. Gelukkig kun je met een veegbeweging een notificatie uit beeld laten verdwijnen. In deze tip beschrijven hoe je de notificatie snel uit beeld verwijdert.

Hoe kan ik een pushnotificatie wegvegen?

Er zijn twee soorten notificaties in iOS. Standaard verdwijnen notificatiestroken na een paar seconden weer uit beeld. Je kan een notificatie ook als melding tonen, maar dan blijft deze in beeld staan tot je zelf actie onderneemt. In beide gevallen kun je de notificatie uit beeld laten verdwijnen door deze omhoog te vegen. Hou je vinger op de notificatie en veeg deze vervolgens omhoog. Je hoeft daardoor niet af te wachten tot deze vanzelf verdwijnt. Ook ben je dan niet verplicht om de notificatie te openen.

Door een melding op deze manier weg te vegen, blijft hij nog wel beschikbaar via het toegangsscherm. Om de melding dus weer te bekijken, veeg je vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden. Het overzicht van alle ongeopende meldingen verschijnt dan in beeld.

Hoe kan ik pushberichten verwijderen?

Wil je een pushbericht verwijderen, dan kan dat ook. Dit kan op twee manieren, afhankelijk van waar je een pushbericht bekijkt.

Om vanaf het toegangsscherm een pushbericht te verwijderen, hoef je deze alleen maar naar links te vegen. Je krijgt dan twee knoppen te zien: Bekijk en Wis. Tik op Wis om de melding te verwijderen. Je kan ook in één keer helemaal doorvegen naar links om dit in één handeling te doen.

Meldingen verwijderen.

Een andere manier is om een melding uit te klappen en deze vervolgens weg te tikken of te vegen. Op een toestel met 3D Touch druk je stevig op de melding, terwijl je op een toestel zonder 3D Touch of op een iPad de melding lang ingedrukt houdt. Vervolgens kun je de melding op twee manieren verwijderen: door op het kruisje te tikken of door deze naar beneden te vegen. Veeg je hem naar beneden, dan zie je bovenaan het woordje Sluit staan. Laat hem dan los en de melding is verwijderd.

Je kunt bij veel meldingen ook meteen actie ondernemen door bijvoorbeeld te antwoorden of het bericht te wissen. Lees meer hierover in onze tip over rijke notificaties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen notificaties, pushberichten