pushnotificaties trekken en duwen

Pushnotificaties snel opheffen op iPhone en iPad

Je kunt een pushbericht op de iPhone of iPad snel weghalen met een veegbeweging op het scherm. in deze tip legt iCulture uit hoe dat precies werkt.

Pushnotificatie van iMessage.
Dankzij pushberichten blijf je gemakkelijk op de hoogte van gebeurtenissen, ook als je even niet in een bepaalde app zit. Een notificatie kan soms ook in de weg zitten, als deze bijvoorbeeld over een knop heen valt. Zo kun je bij een verkeerde beweging per ongeluk een tweet openen terwijl je eigenlijk een mail wilde verwijderen. Gelukkig kun je met een veegbeweging een notificatie uit beeld laten verdwijnen. In deze tip beschrijven hoe je de notificatie snel uit beeld verwijdert.

Pushnotificatie wegvegen

Er zijn twee soorten notificaties in iOS. Standaard verdwijnen notificatiestroken na een paar seconden weer uit beeld. Je kan een notificatie ook als melding tonen, maar dan blijft deze in beeld staan tot je zelf actie onderneemt. In beide gevallen kun je de notificatie uit beeld laten verdwijnen door deze omhoog te laten vegen. Hou je vinger op de notificatie en veeg deze vervolgens omhoog. Je hoeft daardoor niet af te wachten tot deze vanzelf verdwijnt. Ook ben je dan niet verplicht om de notificatie te openen. Je kunt ook

Overige manieren
Je kunt een notificatie ook nog op andere manieren wegvegen. Als het om een rijke notificatie gaat zoals van de Berichten-app, dan kun je deze eerst naar beneden trekken. Als je de notificatie daarna weer naar beneden haalt, dan zie je bovenaan het woordje Sluit verschijnen. Laat de notificatie dan los om deze af te sluiten. Vanaf het toegangsscherm en het Berichtencentrum kun je een notificatie wegvegen door deze naar links te slepen en op Wis te tikken.

Pushnotificatie wegvegen in het Berichtencentrum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen notificaties, pushberichten