Xtorm 8000 Wave powerbank met koffie.

iCulture bekijkt: Xtorm Wave is een powerbank en draadloze lader in één

Draadloze opladers en powerbanks zijn er in allerlei soorten en maten. De Xtorm Wave 8000 is een draadloze lader en powerbank in één. Wij nemen deze powerbank onder de loep in deze iCulture bekijkt.

Xtorm Power Bank 8000 Wave review

Xtorm heeft een hele reeks verschillende powerbanks en draadloze laders op de markt gebracht. Zo bespraken we op iCulture al eens eerder de Xtorm Wireless Fast Charging Pad, maar deze Wave-powerbank maakt onderdeel uit van een nieuwe collectie. Hoe handig is deze powerbank en draadloze oplader in één en wat zijn de mogelijkheden? Je leest meer in deze korte review van de Xtorm Wave 8000.

Xtorm Wave 8000mAh powerbank in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Xtorm Wave-powerbank:

 • Powerbank van 8000mAh
 • Laadt draadloos op via Qi
 • Ondersteunt draadloos snelladen op de iPhone tot maximaal 7,5W
 • Voorzien van één USB-C-, één micro-USB- en twee USB-A-poorten
 • Bovenkant van stof
 • Geleverd met USB-A-naar-USB-C-kabel

Niet alle producten die we op de iCulture-redactie testen krijgen een uitgebreide bespreking. Voor hoesjes en kabels hebben we de beknoptere ‘iCulture bekijkt’ reviews. De Xtorm Wave-powerbank is beschikbaar gesteld door Xtorm.

Xtorm 8000 Wave powerbank.

De meeste powerbanks voor de iPhone zien er saai en kleurloos uit, maar deze Wave-powerbank heeft een sjiekere uitstraling. De bovenkant is gemaakt van een grijze stof. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar beschermt ook je iPhone als je die erop legt om hem draadloos op te laden. Daarnaast zit er een groot antislip plusteken aan de bovenkant, dat voorkomt dat je iPhone er vanaf glijdt. De buitenkant is gemaakt van aluminium met een schuin randje dat doet denken aan de iPhone 5s. De onderkant is van plastic en had wel wat stroever gemogen. De powerbank glijdt nu eenvoudig over een tafel, wat onhandig kan zijn als je hem als draadloze lader gebruikt.

De powerbank laadt dus je iPhone zowel draadloos als bedraad op. De bedrade methode kan met één van de twee USB-A-poorten of de USB-C-ingang. Laatstgenoemde gebruik je ook om de powerbank zelf mee op te laden met de meegeleverde kabel. Je kan echter ook de micro-USB-ingang gebruiken, al heb je daar wel een aparte kabel voor nodig. De powerbank heeft een capaciteit van 8000mAh en kan daarmee je iPhone vier keer volledig opladen. De lader ondersteunt helaas geen iPhone-snelladen via een kabel. Draadloos gaat het opladen op iPhones met 7,5W, het maximale wat Apple bij draadloos opladen ondersteunt. De maximale snelheid die de lader draadloos ondersteunt is 10W. Mocht Apple dit later ook ondersteunen, dan profiteer je dus van deze snelheid met deze powerbank.

Xtorm 8000 Wave powerbank vanaf de zijkant.

Om draadloos op te kunnen laden, moet je de powerbank eerst inschakelen met het knopje aan de zijkant. Hieronder vind je ook vier indicatielampjes die weergeven hoeveel stroom er nog in de powerbank zit. Deze lampjes zijn klein en subtiel, dus je kunt hem gerust in het donker gebruiken zonder dat je gestoord wordt door het licht. Als je de powerbank constant aan het stopcontact houdt, kun je hem ook gebruiken als een gewone draadloze oplader. Je moet dan wel zelf een stekker en losse kabel in huis halen, want de meegeleverde kabel is maar ongeveer dertig centimeter lang.

Het grote voordeel van deze powerbank is dat je maximaal vier apparaten tegelijk kan opladen: één draadloos en drie via de beschikbare USB-ingangen. De Xtorm Wave is daarmee niet alleen een mooie draadloze lader, maar ook een veelzijdige powerbank. Hoewel de capaciteit voor een powerbank wat aan de lagere kant is, is de mogelijkheid om draadloos opladen een grote plus.

Score

8

Xtorm Power Bank 8000 Wave

Xtorm Power Bank 8000 Wave

€69

Voordelen +

 • Mooie draadloze powerbank en oplader in één
 • Ondersteunt draadloos snelladen tot 7,5W
 • Laadt tot vier apparaten tegelijk op

Nadelen -

 • Meegeleverde kabel is wel heel erg kort
 • Onderkant is wat glad

Conclusie Xtorm Power Bank 8000 Wave review

De Xtorm Wave 8000mAh is niet alleen een mooie powerbank, maar laadt ook nog eens je iPhone draadloos op. Hij ondersteunt draadloos opladen met een maximale snelheid van 7,5W en kan tot vier apparaten tegelijkertijd opladen via de ingebouwde USB-poorten. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een veelzijdige powerbank die je ook draadloos kan gebruiken, dan is de Xtorm Wave 8000 het overwegen waard. Een nadeel is wel dat de meegeleverde kabel wel erg kort is en dat de onderkant wat glad is, waardoor hij makkelijk over tafel glijdt.

Xtorm Power Bank 8000 Wave kopen

De Xtorm Wave 8000mAh is onder andere te koop bij Bol.com. Er is ook een grotere variant van 16.000mAh, maar die is wel een stuk dikker en zwaarder.

 • Xtorm Wave 8000mAh (€69)
 • Xtorm Motion 16.000mAh (€89)

Bekijk ook

De beste powerbanks voor iPhone, iPad en MacBook

Er zijn talloze powerbanks waarmee je je iPhone of iPad kunt opladen. De extra zware varianten zijn zelfs geschikt voor je MacBook. In deze gids bespreken we enkele goede powerbanks voor onderweg, vakantie en festivals, waarmee je nooit meer met een lege accu zit. Zorg dat je altijd een reservebatterij bij je hebt!