Leren Sleeve voor MacBook Pro met verpakking.

iCulture bekijkt: Leren Sleeve voor MacBook Pro

Krijg je met deze hoes waar voor je geld?
Apple heeft voor het eerst een eigen hoes voor de MacBook Pro uitgebracht. Is deze leren sleeve de moeite waard of kun je nog steeds beter een ander merk gebruiken? In deze iCulture bekijkt kijken we naar Apple's nieuwste MacBook Pro-hoes.

Leren Sleeve MacBook Pro review

Apple brengt al jarenlang eigen hoesjes voor de iPhone en iPad uit, maar de MacBook moest het lange tijd zonder Apple-hoes doen. Vorig jaar bracht Apple voor het eerst de leren sleeve voor de 12-inch MacBook uit, maar sinds de komst van de nieuwste MacBook Pro is er ook een grotere variant voor zowel de 13-inch als de 15-inch MacBook Pro. Voor deze test hebben we de 13-inch versie in zadelbruin onder handen genomen.

De review is uitgevoerd in juli 2018 en beschrijft de situatie op dat moment.

Leren Sleeve voor MacBook Pro in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Leren Sleeve:

  • Hoes voor zowel de 13-inch als 15-inch MacBook Pro (ook beschikbaar: 12-inch versie voor MacBook)
  • Gemaakt van Europees leer.
  • Zachte binnenvoering om je MacBook Pro te beschermen.
  • Geschikt voor alle MacBook Pro’s vanaf 2016.
  • Beschikbaar in zadelbruin, middernachtblauw en zwart.

Zodra je de leren sleeve voor het eerst uit de verpakking haalt, merk je meteen dat het om echt leer gaat. De geur die uit de verpakking komt is het beste te vergelijken met de geur die je ruikt als je een ouderwetse schoenmakerswinkel binnenloopt waar veel met leer gewerkt wordt. Het leer ruikt niet alleen lekker, maar voelt ook enorm zacht aan. De randen zijn netjes gestikt met een bijbehorende kleur draad en aan de voorkant siert een niet te opvallend Apple-logo dat in het leer geslagen is.

MacBook Pro schuin in Leren Sleeve.

Een leuk detail is dat je aan de achterkant vier ronde uitstulpingen ziet waar de vier voetjes van je MacBook Pro precies in passen. De rand van de hoes is netjes afgewerkt met een soort hard plastic in dezelfde kleurtint als de hoes zelf. De zachte binnenvoering geldt alleen voor de onderkant van de MacBook. De bovenkant (de kant met het Apple-logo) is binnenin met hetzelfde leer beschermd als de buitenkant. Al met al is de leren sleeve zonder twijfel één van de mooiere hoezen die beschikbaar is.

Maar zoals bij al het leer geldt, geldt dat ook voor deze sleeve: de kleur kan in verloop van tijd veranderen. Dat zagen we bijvoorbeeld ook al bij de slijtage van de leren hoesjes voor de iPhone. Of je dat mooi vindt is een kwestie van smaak, maar hou daar wel rekening mee bij de aanschaf van deze sleeve. Bij de bruine versie zal de hoes door slijtage een geheel nieuwe stijl krijgen, terwijl dit er bij de zwarte versie misschien wat minder mooi uit ziet.

Leren MacBook Pro-sleeve in gebruik

Het gebruik van de hoes is aan het begin wel even wennen. Omdat het een sleeve is, is er dus geen rits om de hoes open of dicht te doen. De eerste keer dat je je MacBook Pro in de hoes schuift, merk je dat het behoorlijk stroef gaat. Het lijkt zelfs alsof de MacBook Pro iets te dik of te breed is. Je hoeft echter niet bang te zijn dat de hoes uitscheurt, want hij is stevig genoeg. Al na een paar keer merkten we dat het wegstoppen van je MacBook Pro net even wat makkelijker gaat, omdat de hoes nog iets uitrekt. Dat betekent echter ook dat aan de sleeve aan de randen de vorm van de MacBook Pro aan gaat nemen, waardoor je een soort bolling aan de randen krijgt.

Onderkant van Leren Sleeve voor MacBook Pro.

Om de MacBook Pro uit de hoes te halen, heb je wel twee handen nodig. Met je ene hand grijp je de MacBook vast, terwijl je je andere hand gebruikt om de onderkant van de hoes vast te grijpen. Ook dit gaat in het begin wat stroef en kan zelfs wat onhandig zijn. Helemaal met zweterige handen met warm weer kan het een hele klus zijn omdat je wat minder grip hebt. Toch is het maar goed dat het uitpakken van je MacBook wat stroever gaat, omdat er geen sluiting bij de opening zit. Door de stroefheid hoef je dan ook niet bang te zijn dat je MacBook Pro eruit valt, al durven we niet te zeggen hoe dat na langer gebruik is.

Verschillen met 12-inch-versie
Deze hoes voor de MacBook Pro lijkt in bijna alle opzichten op de versie voor de 12-inch MacBook die Apple in 2017 uitbracht. Toch is er één groot verschil. De 12-inch hoes is zo ontworpen, dat je de MacBook kan opladen terwijl hij in de hoes zit. Dat betekent ook dat je hem dan bijvoorbeeld aan kan sluiten aan een extern scherm. Dat kan bij de versie voor de 13- en 15-inch MacBook Pro helaas niet. Ondanks dat het design nagenoeg hetzelfde is, bevinden de Thunderbolt-aansluitingen zich in de hoes. Ze zijn dus niet aan de open zijkant van de sleeve zichtbaar, zoals dat wel bij de 12-inch variant is. Je kan natuurlijk wel de MacBook Pro iets laten uitsteken, maar het is de vraag of dat aan te raden is.

Hoekje van Leren Sleeve voor MacBook Pro.

De koeling van de MacBook Pro bevindt zich namelijk niet alleen aan de achterkant, maar ook aan de zijkanten. Als je zware taken uitvoert, is het dus niet verstandig om de koeling te blokkeren met de sleeve. De MacBook Pro kan dan zijn warmte niet goed kwijt. De sleeve is daarom vooral bedoeld om je MacBook Pro in op te bergen en met je mee te nemen. Je zal er niet zo snel mee over straat lopen, omdat je toch nog een tas nodig hebt om de MacBook Pro met hoes en al in op te bergen.

Toch kan de hoes net dat extra beetje bescherming bieden, als je bang bent dat de MacBook Pro los in je tas beschadigd kan raken. Maar of dat de prijs waard is, is maar de vraag. Met een vanafprijs van maar liefst €200 (de 15-inch versie kost drie tientjes extra), is het ook meteen één van de duurdere hoezen die beschikbaar is. Het is daarom zonde dat je de hoes niet kan gebruiken terwijl je MacBook Pro opgeladen wordt of gekoppeld is met een scherm.

Score

7.8

Leren Sleeve voor MacBook Pro

Leren Sleeve voor MacBook Pro

Vanaf €199

Voordelen +

  • Prachtige hoes met luxe uitstraling
  • Gemaakt van echt leer
  • Biedt genoeg bescherming

Nadelen -

  • Opladen en beschermen tegelijk niet mogelijk
  • Prijs is wel heel erg hoog

Conclusie Leren Sleeve voor MacBook Pro review

Zoals we van Apple gewend zijn ziet de Leren Sleeve voor de MacBook Pro er prachtig uit. De hoes is prachtig afgewerkt en het leer is van hoge kwaliteit. Het erin en eruit halen van de hoes vereist wel wat gewenning, omdat het zeker aan het begin wat stroef kan gaan. Heb je vaak last van zweethanden, dan is het helemaal lastig om de MacBook Pro uit de hoes te halen.

Wat de 12-inch versie van deze hoes uniek maakt, missen we helaas bij de versie voor de MacBook Pro. Het is erg zonde dat je MacBook Pro niet kan opladen of via een extern scherm gebruiken. terwijl je hem in de hoes gestopt hebt. De sleeve is er dan ook enkel en alleen om je MacBook Pro in op te bergen of met je mee te nemen. Voor de meeste mensen zal de prijs van €200 toch een stap te ver zijn. Als je graag stijlvol onderweg wil zijn of per se alles van Apple wil hebben, kun je met deze hoes niet de fout in gaan. Ben je op zoek naar iets functionelers, dan zijn er nog zat andere MacBook Pro-hoezen die meer voor jou geschikt zijn.

Leren Sleeve voor MacBook Pro met Apple-logo.

Leren Sleeve voor MacBook Pro kopen

Wil je deze Leren Sleeve kopen? Deze MacBook Pro-hoes is momenteel niet meer bij de Apple Store te koop, maar wel bij andere winkels.

Bekijk ook

Handige hoezen voor je MacBook Pro: de beste bescherming

Je zoekt een beschermhoes of sleeve voor je MacBook Pro? Wij hebben een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht, passend bij elke smaak. De hoezen zijn geschikt voor de 13-inch, 14-inch en 16-inch MacBook Pro.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro