Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Review: MiLi Power Pack, reservebatterij voor iPhone 3G

Review van de MiLi Power Pack, een externe batterij voor de iPhone 3G die je achterop de iPhone kunt schuiven als een soort beschermende case.

MiliAls je een paar weken geleden het artikel CeBIT voor gadgetfreaks hebt gelezen, had je deze MiLi Power Pack al even kunnen zien. De MiLi Power Pack is een accessoire als de Mophie Juice Pack maar in een hoogglansuitvoering. Mij leek de oranje uitvoering van dit accessoire voor de afwisseling wel eens aardig, maar dat bleek een foutje: de oranje MiLi is eigenlijk knalgeel. Mocht je van plan zijn om deze externe batterijsleeve te kopen, dan kun je misschien toch beter voor een iets neutraler kleurcombinatie kiezen, bijvoorbeeld zwart/blauw of wit/grijs.

Uitvoering van de MiLi Power Pack

Begin maart lieten we al een foto van de MiLi Power Pack zien: het ging toen om een accessoire dat op de CeBIT te zien zou zijn. iPhonecentre, die achter de schermen onze shop verzorgt, haalde de MiLi Power Pack in huis omdat ze hetzelfde design hebben als de Mophie Juice Pack maar goedkoper zijn en ook nog een grotere capaciteit hebben. Toch zijn er wel verschillen met de batterijsleeve van Mophie: die is van matzwarte kunststof gemaakt met een rubberachtige coating. De MiLi Power Pack is gemaakt van glanzend materiaal, zowel aan binnen- als buitenkant. Binnenin zit een Lithium-Ion-batterij met een capaciteit van 2000 mAh (Mophie doet nogal geheimzinnig op de eigen website, maar het blijkt 1800 mAh te zijn).

mili power packAan de onderkant van de MiLi Power Pack vind je een aan/uitknop en een rij met vier blauwe indicatorlampjes. Hiermee kun je controleren hoeveel batterijspanning er nog aanwezig is. Onderop vind je een mini-usb-aansluiting en een gewone usb-aansluiting. Met de usb-aansluiting kun je deze reservebatterij opladen. Waar de mini-usb-aansluiting voor diende was me aanvankelijk niet helemaal duidelijk. Totdat ik bedacht dat ik er misschien een ander apparaat mee zou kunnen opladen, zoals een iPod shuffle of een T-Mobile G1. Zo krijgt de MiLi Power Pack nog een extra functie en is de batterij niet nutteloos als je later een andere telefoon aanschaft.

Op de website van de fabrikant staan de volgende specificaties:

 • Input: DC 5V, 0.5A
 • Output: DC 5V, 0.5A
 • Capaciteit: 2000mAh
 • Afmetingen: 126 x 66 x 23mm (LxBxH)
 • Gewicht: 79,5g
 • Productcompatibiliteit: iPhone 2G, 3G etc.
 • Standbytijd: tot 390 uur
 • Extra spreektijd: tot 6,5 uur op 3G, tot 13,5 uur op 2G
 • Extra uren internetgebruik: tot 6,5 uur op 3G, tot 8 uur op Wi-Fi
 • Extra uren audio beluisteren: tot 31 uur
 • Extra uren videokijken: tot 9 uur

MiLi Power Pack in gebruik

De MiLi Power Pack is te gebruiken als een case: je schuift de iPhone erin zodra je batterij leegraakt. Doe je dat bij de eerste waarschuwing van 20 procent, dan kun je de iPhone nog zo’n drie keer opladen. Hou er wel rekening mee dat de MiLi Power Pack langzamerhand leegloopt, dus als je na een week de reservebatterij uit je tas haalt is er kans dat ‘ie vrijwel leeg is.

[flickr]set:72157615260787163[/flickr]

De fabrikant claimt dat de MiLi Power Pack geschikt is voor alle soorten iPhones en iPod touches. Dat blijkt inderdaad het geval: zowel de eerste generatie iPhone, de iPod touch 1G en 2G en de iPhone 3G passen erin. Gelijktijdig kun je via de usb-poort ook nog een ander toestel opladen. Naast de MiLi Power Pack is het daarom handig om ook een usb-kabeltje voor je favoriete andere apparaat op zak te hebben. MiLi levert voor de iPhone al een usb-kabeltje mee.

Je kunt de iPhone synchroniseren wanneer deze in de MiLi Power Pack zit. De camera is dankzij een uitsnijding aan de achterkant ook nog gewoon te gebruiken. Omdat er wat ruimte rondom de dockconnector zit kun je de speaker en microfoon gewoon blijven gebruiken: je kunt dus bellen terwijl je iPhone in de case zit. MiLi belooft dat je de batterij meer dan 500 keer kunt opladen; daarna neemt de capaciteit af naar 80% van de oorspronkelijke capaciteit, dus zo’n 1600 mAh. Meermaals kort opladen telt niet als een volledige cyclus.

Vergelijking met de Mophie Juice Pack

Het ligt voor de hand om de MiLi Power Pack te vergelijken met de Mophie Juice Pack: dit Amerikaanse bedrijf bracht als eerste een sleeve-vormige batterij voor de iPhone op de markt. Mophie zorgt voor een mooie verpakking, heeft de marketing goed voor elkaar, maakt een sympatieke indruk en presenteert zich meer als een lifestyle-merk dan een batterijenfabrikant. Als je het cynisch bekijkt is MiLi gewoon een Chinese imitator die het idee van Mophie heeft omgezet in een goedkoper product. Of je het hoogglans materiaal van MiLi mooier vindt dan de matzwarte Mophie, is een persoonlijke keuze. Wel heb je bij MiLi keuze uit veel meer kleurcombinaties.

[flickr]set:72157615260627953[/flickr]

MiLi is aanmerkelijk goedkoper dan Mophie: €69,95 in plaats van €99,95. De capaciteit is hoger (2000 versus 1800 mAh) en de batterij is universeler: de sleeve sluit minder strak rondom de iPhone waardoor je beide iPhone-modellen (en hopelijk ook de toekomstige iPhones) kunt gebruiken. De Mophie-sleeve is alleen bedoeld voor één type apparaat.

Bij MiLi is de mogelijkheid om via usb een tweede apparaat op te laden een groot pluspunt. Mophie heeft echter een Works with iPhone-certificaat, dat weliswaar de prijs opdrijft maar je ook de garantie geeft dat het accessoire gegarandeerd werkt. Tijdens het testen hadden we echter geen klachten over de werking van MiLi’s product. Bij beide batterij-sleeves krijg je een usb-kabel meegeleverd.

Meer info

 • Fabrikant: MiLi
 • Verkrijgbaar: via iPhoneclub Shop (wit/oranje, wit/groen, wit/grijs, zwart/blauw, zwart/grijs en zwart/groen)
 • Prijs: €69,95
 • Cijfer: 8,5

Lees de 21 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »