Review: Fabrix Hardcase in krijtstreep of denim

Review van de Fabrix Cases Hard Shell, een hardcase bekleed met stof in krijtstreep, waarmee je betere schokbestendigheid hebt als de stoffen cases die Fabrix al langer maakt.

fabrix hardcaseEen maand geleden kondigde Fabrix een nieuw type case aan: de Fabrix Hardcase. Gemaakt van dezelfde stof als de hoesjes waar ze bekend mee zijn geworden: krijtstrepen. De hardcases zijn ook verkrijgbaar in spijkerbroekenstof, zwart leer en koolstofvezel. Dergelijke hardcases in leer of koolstofvezel zijn ook al bij verschillende fabrikanten te krijgen, dus we kijken in deze review naar een andere uitvoering: de Fabrix Well Suited Hard Shell.

Uitvoering van de Fabrix Hardcase

De Fabrix-cases zijn populair, omdat ze zo’n zakelijke uitstraling hebben: ze passen bij een krijtstreeppak maar er zijn ook uitvoeringen die wat beter bij een casual outfit passen. Het enige probleem was dat je weinig keuze had qua uitvoering: wie niet van insteekzakjes (sleeves) houdt, moest z’n accessoires ergens anders zoeken. Met de hardcases probeert Fabrix nu ook iets te doen voor mensen die hun iPhone altijd zichtbaar willen hebben en tegelijk de achterkant van hun iPhone willen beschermen. De case is gemaakt van een raamwerk uit koolstofvezel met daar omheen een bekleding van visgraatstof, die iets dikker en wolliger is dan de stof die Fabrix voor de sleeves gebruikt. De stof is diagonaal aangebracht en de binnenkant van de case is bekleed met zwart fluweel en op de achterkant is het logo van Fabrix geprint in witte inkt.

[flickr]set:72157615323251702[/flickr]

Bij deze case is de achterkant helemaal bedekt en door het harde materiaal beschermd tegen stoten. Aan de voorkant is alleen de bezel bedekt (de zilverkleurige rand rondom het scherm). Dit is ook de rand die het snelst krast. Fabrix heeft geprobeerd om de case zoveel mogelijk stevigheid te geven, zonder dat het te dik wordt. Leg je beide cases op elkaar (zie laatste foto) dan zul je zien dat deze case eigenlijk dezelfde dikte heeft als de sleeves. Omdat de hardcase strak rondom de iPhone sluit zijn de buitenmaten van de case wel iets compacter.

[flickr]set:72157615323465846[/flickr]

Gebruik van de Fabrix Hardcase

Je steekt de iPhone vanaf de bovenkant in de case. Omdat de case nauwsluitend is zit alles meteen goed op z’n plek: aan de achterkant is een opening voor de camera, aan de zijkant openingen voor volume- en muteknop. Gebruik je een synckabel, dan kun je die nog steeds door een opening aan de onderzijde van de case gebruiken. Of je ook een dock nog kunt gebruiken is afhankelijk van de fabrikant en de hoeveelheid ruimte die er rondom de iPhone nog is.

[flickr]set:72157615324084622[/flickr]

De hardcase sluit strakker rondom de iPhone, maar is ook minder universeel dan de sleeves, die je kunt gebruiken voor telefoons, iPods, compactcamera’s, FLIP Mino’s en wat er verder in past. De hardcase is alleen geschikt voor de iPhone 3G maar heeft als pluspunt dat het door het harde binnenskelet een wat strakkere uitstraling heeft.

Conclusie

De Fabrix Well Suited Hard Shell is een mooi accessoire voor mensen die wel het krijtstreepeffect van de Fabrix-cases willen, maar tegelijk meer bescherming zoeken. De iPhone is makkelijk in en uit de case te halen, heeft dezelfde zakelijke uitstraling als de sleeves maar zal een wat andere doelgroep aanspreken. Wie van krijtstrepen houdt maar de sleeves toch te omslachtig of te speels vindt, heeft met de Hard Shell een strak uitziende case. De kwaliteit van de case is helemaal in orde, maar vanwege het minder universele gebruik gaat er een half puntje vanaf: daarom een 8 als cijfer.

Meer info

Lees de 6 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »