Bozon op je bureau.

Review: Bozon van Actionproof, een grappige Apple Watch-stand

Review van de Bozon, een Apple Watch-stand van rubber die er grappig uitziet. Bozon wordt gemaakt door Actionproof, een bedrijf dat iPhone-hoezen voor extreme omstandigheden maakt. Is deze Bozon leuk genoeg voor jouw nachtkastje?

Op de CES 2016 was de Bozon-stand voor het eerst te zien. Er zijn al genoeg grappen gemaakt dat het ding lijkt op houten massagebolletjes (zoals deze), dus dat slaan we even over. In plaats daarvan zijn we in deze review vooral benieuwd of het bevalt, zo’n rubberen vierpoot waarop je je Apple Watch ‘s nachts kunt ophangen. Grappig ziet het er in ieder geval wel uit.


Bozon op je bureau.

Design van de Bozon

Bozon met Apple WatchHet design van de Bozon is ook meteen de belangrijkste reden om er eentje te kopen. Niet iedereen zit te wachten op een saaie houder van metaal of plastic. De Bozon ziet eruit als een octopus met vier pootjes, die ervoor zorgen dat de houder stabiel op je nachtkastje staat. Aan de voorkant zit een gat voor de Apple Watch-lader (niet meegeleverd) en aan de achterkant zit een opening om de kabel weg te werken. Een rubberen dopje zorgt ervoor dat de kabel blijft zitten, zoals op de foto hieronder.

De Apple Watch is zowel horizontaal als verticaal op de houder te plaatsen. Liggend is het meest handig, want dan kun je meteen gebruik maken van de Night Stand-modus zodat je ‘s nachts de klok kunt aflezen. Volgens de fabrikant is er sprake van Italiaans design – en eerlijk gezegd doet het ook wel wat denken aan de Alessi-designs (zoals hier). Actionproof maakt naast deze Apple Watch-houder ook extreme beschermhoezen voor de iPhone en Apple Watch. Wat me opviel is dat zwart de enige kleur is die ze maken.

Bozon: bevestiging usb-kabel.

Het materiaal van de Bozon is hoogwaardige siliconen en dat merk je ook wel: hoe simpel de stand er ook uit ziet, het voelt kwalitatief goed. De pootjes zijn stevig en het lijf van de octopus is flexibel, maar vervormt niet. Deze octopus ligt niet na verloop van tijd als een slap bergje rubber op je nachtkastje, ook niet als het materiaal wat verouderd of uitgedroogd raakt.

Bozon met lader

Bekijk ook

Zo werkt de Nachtklokmodus op de Apple Watch (Nightstand)

Je Apple Watch kun je gemakkelijk omtoveren tot een wekker dankzij de Nachtklokmodus (Nightstand). In deze tip leggen we uit hoe je dit 's nachts inschakelt en hoe je de Watch bedient in deze stand.

Bozon in gebruik

Om de Bozon te gebruiken steek je de 2 meter lange Apple Watch-oplaadkabel vanaf de voorkant door de houder. De staart komt er aan de achterkant weer uit. Eventueel kun je wat overtollige kabel wegwerken in de buik van de Bozon. Het rubberen dopje achterop voorkomt dat de kabel verschuift. Het enige minpunt van deze Apple Watch-stand is dat de magnetische lader aan de voorkant nog wel eens losraakt als je je Apple Watch eraf haalt. Dat komt omdat de magneet nogal sterk is en de lader niet heel strak zit vastgeklemd in de opening. De fabrikant had dit kunnen oplossen door de opening nog een millimetertje kleiner te maken, zodat de lader sterker wordt vastgeklemd.

Dat levert wel iets meer moeite op bij de ingebruikname, maar dat hoef je maar eenmalig te doen. De houder is lekker laag, wat vooral voor nachtkastjes erg handig is. Op de foto hierboven zie je de Bozon op een bureau, maar de meeste mensen zullen hun Apple Watch overdag op kantoor gewoon dragen. En voor het geval je benieuwd bent: je kunt de Bozon eventueel voor massage gebruiken, maar dan is het wel een gedoe om steeds de Apple Watch-laadkabel eruit te halen.

Conclusie Bozon review

Ik vind de Bozon een leuke uitgevoerde houder, die ik zeker zal blijven gebruiken. De meeste Apple Watch-stands zijn van het kaliber dertien-in-een-dozijn en deze springt er echt uit. De kwaliteit van de materialen is goed en de prijs is met nog geen €25 ook best redelijk. Als de bevestiging nog wat wordt verbeterd is dit een prima houder met een leuk uiterlijk.

De Bozon is o.a. verkrijgbaar bij Amazon UK (£27).

Pluspunten

  • Grappig en speels uiterlijk
  • Blijft stevig staan dankzij de vier pootjes
  • Kwalitatief goed materiaal, stevige constructie

Minpunten

  • Apple Watch-lader wil nog wel eens losraken door de sterke magneet
  • Alleen verkrijgbaar in zwart

https://www.iculture.nl/gids/beste-apple-watch-stands-opladers/

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch