HiRise Deluxe

Review: HiRise Deluxe van Twelve South verheft zich boven de concurrentie

De HiRise Deluxe oplaadstandaard voor de iPhone en iPad is een stijlvolle manier om je iDevices op te laden. Maar is het de relatief hoge aanschafprijs waard?

HiRise Deluxe iPhone

Je iPhone en iPad zijn gemaakt om met je mee te nemen, maar er komt een moment dat je achter een bureau gaat zitten en daar geruime tijd blijft. Voor die momenten is de HiRise Deluxe van Twelve South bedacht; een standaard die je iDevice op een voetstuk zet en het apparaat van stroom voorziet. Blijft deze oplaadstandaard ook overeind staan in onze review?


De eerste kennismaking met de HiRise Deluxe is een positieve. In de stijlvolle verpakking zijn alle onderdelen netjes afzonderlijk verpakt, in kartonnetjes die aangeven wat de inhoud ervan is. Helemaal onderin de doos ligt een klein boekje dat je aan de hand van tekeningen door het ‘montageproces’ heen helpt. Montageproces staat hier bewust tussen aanhalingstekens, want zelfs als je twee linkerhanden hebt, kun je de standaard in minder dan vijf minuten in elkaar zetten.

HiRise Deluxe zet je makkelijk in elkaar

Het enige wat je hoeft te doen is de meegeleverde Lightning- of Micro USB-kabel in de onderkant van de standaard klikken. Vervolgens draai je de achterste steun vast op het voetstuk met een grote schroef. Tot slot kies je een van de drie verschillende Cable Clips om de oplaadkabel netjes weg te werken.

HiRise Deluxe

Twelve South levert bewust drie verschillende Cable Clips bij de HiRise Deluxe om op die manier rekening te houden met verschillende iPhone- en iPad-cases. Goed nieuws voor jou, want dit betekent waarschijnlijk dat je jouw beschermhoes gewoon om je iDevice kunt laten zitten als je hem op de HiRise Deluxe klikt. In het begin is het even testen welke van de drie Cable Clips het beste past (0, 2mm of 5mm), maar als je dit één keer gedaan hebt hoef je hier pas weer naar om te kijken als je een andere case voor je iDevice koopt.

HiRise Deluxe gebruiken met een case

Als de HiRise Deluxe eenmaal staat, kun je hem direct gebruiken. Zet je iPhone of iPad erop en verbind vervolgens de kabel met een oplader of je Mac om het toestel van stroom te voorzien. De HiRise laat je iDevice -zoals de naam al aangeeft- hoger staan dan de meeste andere oplaadstandaards, wat een uitkomst is voor mensen die een iPhone of iPad goed willen kunnen zien als ze achter hun bureau zitten.

In de verpakking van de HiRise Deluxe zit zowel een Lightning- als een Micro USB-kabel verpakt. De Lightningkabel is niet van Apple, maar je kunt hem wel gewoon gebruiken om je iDevices te synchroniseren. Daarnaast is het Micro USB-snoertje een uitkomst voor gebruikers met een iPhone-case met oplaadbare accu, zoals die van Mophie. Door de case met de HiRise te verbinden kun je gemakkelijk de batterij ervan opladen.

Omdat je in de HiRise gewoon een Lightningkabel kunt stoppen, is het ook een manier om je Apple TV Remote of Magic-accessoires op een stijlvolle manier op te laden. Een zwarte HiRise Deluxe naast je televisie kan een mooie manier zijn om je Siri Remote een vast plekje in huis te geven.

HiRise Deluxe Siri Remote Verstelbare rug HiRise

HiRise Deluxe verschilt nauwelijks van de HiRise

Eerder bracht Twelve South al de HiRise uit, en de Deluxe-versie verschilt maar weinig van het origineel. De draaiknop achter de standaard is het grootste verschil tussen de twee versies, en is eigenlijk alleen handig als je verschillende apparaten op de HiRise wilt zetten. Met de knop kun je de achterste standaard namelijk gemakkelijk naar voren en achter schuiven, zodat hij altijd goed je iDevice kan ondersteunen.

Daarnaast is de HiRise Deluxe voortaan ook in het goud en Roségoud verkrijgbaar, zodat er nu een bijpassende kleur is voor iedere iPhone. Nieuwe kleurtjes en een beter bereikbare draaiknop zal echter niet voor iedereen belangrijk genoeg zijn om meer geld aan de HiRise uit te geven.

Twelve South omschrijft de HiRise Deluxe als handig middel om je iDevice als tweede scherm te gebruiken. Door hem naast je MacBook of iMac te zetten, kun je terwijl je werkt in je ooghoek notificaties binnen zien komen, en je voert er ook gemakkelijk FaceTime-gesprekken mee zonder dat je het toestel vast hoeft te houden.

iPad HiRise Deluxe

iPad wiebelt op de HiRise Deluxe

Deze omschrijving klopt, maar in de praktijk vinden we vooral dat de standaard wel erg gemakkelijk wegglijdt. Zo moesten we de standaard steeds vasthouden met een hand terwijl we met de andere een notificatie openden.

Niet handig, terwijl er toch echt een zwarte antisliplaag onder de HiRise te vinden is. Dit kan ook aan het bureau liggen waar we de standaard op getest hebben, want toen we de HiRise op een houten tafel zette, stond hij een stuk steviger. Het is in ieder geval iets om rekening mee te houden, want heel je bureau vervangen voor een iPhone-standaard gaat wel erg ver.

Daarnaast is de standaard erg smal, wat er natuurlijk mooi uitziet maar tegelijkertijd ook minder functioneel is dan een bredere rugsteun.

Dit merk je vooral als je een iPad op de HiRise Deluxe zet. Deze wiebelt namelijk behoorlijk heen en weer als je hem bedient. Als je een iPad niet alleen als scherm voor notificaties wilt gebruiken kan dit al snel een irritatiepunt vormen. De standaard is stevig genoeg, maar te smal om de iPad goed te ondersteunen als je de tablet bedient.

HiRise Deluxe iPhone

Conclusie HiRise Deluxe review

De HiRise Deluxe van Twelve South is een stijlvolle manier om je iPhone of iPad een mooi plekje op je bureau te geven, terwijl je hem tegelijkertijd oplaadt. Het is een leuke bonus dat je er bijvoorbeeld ook je Siri Remote en Magic-accessoires mee van stroom kunt voorzien, al denken we dat de meeste gebruikers hem gewoon zullen gebruiken om hun iPhone een vaste plaats op hun bureau te geven. De verhoogde positie is erg fijn, en zorgt ervoor dat je het scherm van je iPhone of iPad goed in de gaten kunt houden terwijl je op je Mac of MacBook aan het werken bent. Met een adviesprijs van €59,95- is de standaard echter wel aan de prijs, al wordt er zowel een Lightning- als Micro USB-kabel bij de standaard geleverd. Ondertussen is de originele HiRise ook nog te koop en net iets goedkoper.

Pluspunten

 • Stijlvol minimalistisch ontwerp
 • Nieuwe kleuren passen bij de nieuwste iPhones
 • Gemakkelijk in elkaar te zetten
 • Ondersteunt ook iPhones en iPads met case
 • Tevens een mooie oplader voor je Magic-accessoires of Siri Remote

Minpunten

 • iPads wiebelen bij gebruik
 • Aan de dure kant
 • Klein verschil ten opzichte van originele HiRise

HiRise Deluxe kopen

De HiRise Deluxe is in verschillende winkels te koop, waaronder onze iCulture Shop, Bol.com en de Apple Store.

 1. HiRise Deluxe goud bij Coolblue €54,99
 2. HiRise Deluxe zilver bij Coolblue €54,99
 3. HiRise Deluxe zwart bij Bol.com €57,95
 4. HiRise Deluxe (goud, zilver en zwart) in de Apple Store €59,95

De genoemde prijzen gelden op het moment van schrijven.