Zypr van Pioneer belooft alternatief voor Siri-spraakassistent

Pioneer, bekend van autoradio's en consumentenelektronica, heeft een alternatief voor Siri aangekondigd. Zypr werkt platformoverstijgend en werkt met HTML5 of Java.

iphone-pratenSiri is een mooie innovatie van Apple, maar je hebt er alleen iets aan als je een iPhone 4S hebt gekocht. Pioneer belooft nu een gratis, platformoverstijgend alternatief waarmee je ook spraakcommando’s kan geven. Pioneer maakt daarmee een uitstapje buiten het normale vakgebied van autoradio’s, versterkers en andere consumentenelektronica. Zypr is webgebaseerd en verstaat commando’s die te maken hebben met specifieke diensten zoals sociaal netwerken (Twitter, Facebook), weerbericht (AccuWeather), muziek luisteren (Slacker Radio) en restaurantwaarderingen (Yelp). Zypr combineert spraakherkenning met het doorzoeken van diensten. Het is daarbij ook mogelijk om data van de ene dienst naar de andere door te sturen.

In de lijst van ondersteunde diensten vinden we Amazon, Google (Agenda, Contacten, Gmail), Twitter, Voicebox, Wcities en andere aanbieders. Het enige wat je nodig hebt is een beveiligde HTTP-verbinding. Zypr werkt op HTML5 en Java en is geschikt voor iOS, Android en andere platformen. De technologie staat ook open voor ontwikkelaars van buiten. Het wordt daardoor mogelijk om een restaurant-app met spraakbediening te maken, zonder dat je hoeft terug te vallen op Siri.

Meer info is te vinden op Zypr.net. Als maker van autoradio’s zou het voor Pioneer een eerste mooie stap zijn als je voortaan tegen je autoradio kunt praten. Op de website van Zypr is een voorbeeld te zien: een Java-client die de Zypr-dienst gebruikt voor navigatie, sociale netwerken, lokaal zoeken en internetradio.

https://www.youtube.com/watch?v=eK6fHdBDY4A

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2011, 23:40
Categorie iOS
Onderwerpen siri, spraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.