Apple stuurt iOS 5.0.1 naar enkele eindgebruikers

Apple heeft iOS 5.0.1 beschikbaar gesteld aan enkele eindgebruikers, die klagen over een korte batterijduur. Eerder stelde Apple al een batterij-diagnoseprogramma ter beschikking.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios-5-icoonApple heeft enkele eindgebruikers toegang gegeven tot iOS 5.0.1. Het gaat daarbij om mensen die klaagden over de batterijduur door de iPhone 4S en/of het installeren van iOS 5. Tot nu toe werd de betaversie van de nieuwe firmware alleen beschikbaar gesteld aan geregistreerde ontwikkelaars. Nu stelt Apple via het AppleSeed-programma ook de nieuwe firmware aan gewone gebruikers ter beschikking, maar wel met de waarschuwing dat er geen downgrade meer mogelijk is. In iOS 5.0.1. zitten behalve verbeteringen in de batterijduur ook enkele verbeteringen in de spraakassistent Siri, multitasking-bewegingen voor de eerste generatie iPad en bugfixes.

De Apple Stores zijn ook op de hoogte gebracht, hoe ze moeten omgaan met klagende klanten die last hebben van een te korte batterijduur. Het is niet de bedoeling om de getroffen telefoons om te ruilen, maar klanten krijgen het advies om een paar weken te wachten, totdat de batterijfix beschikbaar is. Nog even volhouden dus. Apple stuurde eerder een batterijprogramma naar klagende gebruikers en vroeg hulp bij het achterhalen van de oorzaak.

iOS 5.0.1. is inmiddels beschikbaar: iOS 5.0.1 met batterijfix nu beschikbaar voor iedereen

batterijklachten-ios-5

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2011, 19:48
Categorie iOS
Onderwerpen batterij, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.