Ziggo Bapp-logo

Ziggo stopt met belapps voor vaste nummers

Ziggo stopt met de apps Ziggo Bapp en UPC Phone App. Vanaf 29 april zullen deze apps om mobiel te bellen via je vaste telefoonnummer, niet meer werken.

Ziggo stopt eind april met apps om mobiel te bellen via je vaste lijn. De reden is dat er te weinig gebruik wordt gemaakt van Ziggo Bapp en de UPC Phone App. Beide apps zijn voorlopig nog wel gewoon in de App Store te vinden, maar zullen op 29 april verdwijnen, zo valt te lezen in de app-omschrijving.

Ziggo Bapp-logo

Beide apps waren bedoeld voor klanten van Ziggo en het voormalige UPC en hadden dezelfde insteek: op je smartphone bellen via je vaste telefoonnummer. Dat had als voordeel dat het geen mobiele belminuten kostte en dat je altijd hetzelfde gesprekstarief betaalde. Maar nu gebruikers steeds minder bellen en daardoor steeds meer moeite hebben om hun belminuten op te krijgen, hadden de apps waarschijnlijk geen zin meer.

upc-phone-iphoneOok hadden de apps in feite geen zin meer, omdat je via WhatsApp, Facebook Messenger en andere apps ook al via Wi-Fi kunt bellen. Die apps hebben de meeste mensen al standaard op hun toestel staan: in Nederland is staat WhatsApp zelfs op 92 procent van de smartphones.

Een derde factor die zou kunnen meespelen is dat de kabelaanbieders maar weinig promotie deden voor de apps. Daardoor zullen er veel mensen zijn die helemaal niet wisten dat de mogelijkheid bestond. Tenslotte speelt ook nog mee dat je met de apps alleen uitgaande gesprekken kon voeren. Er waren plannen om ook binnenkomende gesprekken mogelijk te maken, maar dit is nooit gerealiseerd. Tegelijk speelt de ontwikkeling dat mensen hun vaste telefoonnummer steeds minder gebruiken.

Beide apps werden in 2014 geïntroduceerd en zullen vanaf 29 april niet meer werken. De aanstaande fusie van Ziggo en Vodafone Nederland zou kunnen meespelen in de beslissing om met de apps te stoppen, omdat de providers liever mobiele databundels verkopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2016, 9:40
Categorie Apps
Onderwerp ziggo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.