MobielschadeMelden vervangt het Europees schadeformulier.

MobielschadeMelden wil papieren schadeformulier bij aanrijdingen vervangen

Schade aan je auto bij een ongeval? In plaats van een papieren schadeformulier kun je nu gebruikmaken van de app MobielschadeMelden. Hierdoor kun je digitaal een schadeformulier gebruiken en foto's meesturen.

MobielschadeMelden vervangt het Europees schadeformulier.
Schade rijden met je auto levert vaak behoorlijk wat rompslomp op en ook het invullen van een schadeformulier is lang niet altijd even makkelijk. Een hele rits aan gegevens invullen en het tekenen van de schade kan behoorlijk wat tijd kosten. Een nieuwe app kan dit werk overnemen. De app MobielschadeMelden is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, de politie en verkeerskundig ict-bureau VIA en vervangt het Europees schadeformulier.

MobielschadeMelden: foto maken van de schade

De app wil vooral tijd besparen. Omdat je veel gegevens al meteen na het downloaden invult, hoef je deze informatie niet telkens op nieuw in te vullen bij het opstellen van het digitale schadeformulier. Ook kunnen gebruikers een foto maken van het ongeval, zodat onnauwkeurige tekeningetjes niet meer nodig zijn. Naast autorijders kunnen ook fietsers en voetgangers de app gebruiken en letselschade melden.

MobielschadeMelden voor het registreren van een ongeval met schade. Foto's en getuigen voor het melden van autoschade met MobielschadeMelden.

Gegevens automatisch naar jouw verzekeraar

De gegevens die je doorstuurt worden automatisch naar de juiste verzekeraar verstuurd op basis van het kenteken van de auto. Ook registreert de app automatisch de locatie dankzij GPS. Dit alles moet het melden van schade een stuk eenvoudiger maken. De app werkt bij ongevallen waar maximaal twee (Nederlandse) voertuigen bij betrokken zijn. In totaal werken er meer dan 130 verzekeraars en leasemaatschappijen mee aan de app MobielschadeMelden.

Alle betrokken partijen zijn initiatiefnemers van het STAR-project, wat staat voor Smart Traffic Accident Reporting. Door ingewikkelde schadeformulieren is er al jaren een onderregistratie van ongevallen en de komst van deze app moet daar een einde aan maken. De app werkt met zowel de iPhone als iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2016, 11:18
Categorie Apps
Onderwerpen auto, schade, verkeer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.