Reacties voor: Twents ziekenhuis geeft 700 iPads aan patiënten

Het Medisch Spectrum ziekenhuis in Twente gaat vanaf zaterdag 700 iPads in gebruik nemen om patiënten te bedienen. Met een speciale app kan eten besteld worden en kunnen patiënten internetten en televisie kijken.
Lees het complete artikel → Twents ziekenhuis geeft 700 iPads aan patiënten
Lars Paymans -

Reacties: 27 reacties

  1. Goed bezig.

  2. Ik las al berichten over hoe modern het nieuwe pand was. Maar dit is wel echt next-level…. Benieuwd wat de ouderen er van vinden, maar zo te zien redelijk straight forward app.

  3. Die zijn goed bezig! Zou haast naar het ziekenhuis willen 😀.

    Gaat onze zorgverzekering ook omhoog??

  4. @Marc: Dit zou wel eens goedkoper kunnen zijn dan dat gedoe met formuliertjes en de aanschaf en onderhoud van de oude coax-kabels met radio en TV.

  5. Gaaf! Hoeft men geen eigen ipad mee te laten nemen, met risico voor diefstal oid. En makkelijk ook met alles bestellen. Goede ontwikkeling. Papieren formulieren is echt van vorige eeuw.

  6. Beveiliging en schoonmaakproces

    Hoe gaan ze die iPads ontsmetten? Lijkt me in een ziekenhuis toch wel belangrijk…

  7. Op zich goede ontwikkeling maar dit kan natuurlijk alleen maar bij een deel van de patiënten. Heb vorig jaar een operatie gehad en moest 4 dagen plat op mijn rug liggen. De hangende TV kon ik bekijken en op gevoel de afstandsbediening bedienen. Had waarschijnlijk geen eten gehad als alles via de iPad moest 🙂

  8. Ik ben benieuwd hoeveel van die 700 iPads er aan het eind van het jaar nog over zijn ?
    het stelen van eigendommen in het ziekenhuis is een big business, helaas heb ik ook een redelijke tijd in het LUMC Leiden doorgebracht, en ook daar was het oppassen geblazen, zelfs de persoonlijke kluisjes zijn niet veilig, want de dieven weten de algemene passcode (als je je code vergeten bent).
    en dat regelmatig vreemde figuren je kamer binnenwandelen z.g.n. op zoek naar familie.
    en zelfs eigen personeel (schoonmakers) stelen als de raven 🙁

    Had wel een paar zeer mooie zusters om me heen lopen 🙂

  9. @Dirk-Jan: Deze oudere vind dat het mooi geregeld geregeld is in dat ziekenhuis, temeer omdat je je eigen ipad niet hoeft te gebruiken en omdat je gegevens worden gewist.

  10. Netjes hoor 👍👍

  11. @truus: risico voor diefstal 😳??!? Laat me niet lachen! Deze iPads zullen binnen no time gestolen zijn… Zo verging het ook met de vele touchscreens die bij ons op de polikliniek aan de muur hingen. Touchscreens maatje grote tv welteverstaan.

  12. zelf afgelopen woensdag binnen geweest in het nieuwe ziekenhuis. En het is echt modern en van deze tijd wat daar allemaal voor snufjes ingedaan zijn. Als het goed is en alles werkt is er geen enkel papiertje meer nodig.

  13. Dit is niks nieuws het WestfriesGasthuis in hoorn gebruikt de iPad’s al sinds 2014, aan de muur hangt een beugel waar de iPad in op slot kan, verder zitten er nieuws app’s op en een app voor tv kijken, maar de Patiënten kan ook informatie over zijn behandeling zien.

  14. Ze zullen toch wel de optie: Find my ipad aan hebben staan? Met de mogelijkheid om deze gewoon nooit uit te kunnen zetten?!?!

    Mij benieuwen hoe lang het duurt voor ze, door drukte of wat anders, je opeens een iPad in handen krijgt van de vorige patiënt en je zijn/haar gegevens in kan zien.

  15. @DJGizbo: Lijkt me niet zo moeilijk…
    Een doekje en 70% alcohol (wat vrij algemeen is in de medische wereld) voldoet daarvoor al hoor.
    Hiervoor is echt geen sterilisatie nodig 😉

  16. Origineel geplaatst door DJGizbo
    Hoe gaan ze die iPads ontsmetten? Lijkt me in een ziekenhuis toch wel belangrijk…

    Apple is virus vrij

  17. Zijn die dan nog wel ziek?

  18. Het ziekenhuis in Hoorn had dit vorig jaar al, primeur voor alle Nederlandse ziekenhuizen. De iPads daar zijn zodanig beveiligd dat als ze zich verder dan een bepaalde afstand begeven er een alarm afgaat, en als ze zich nog verder begeven wordt de iPad onklaar gemaakt.

  19. Goede ontwikkeling. Neem aan dat alleen deze app gebruikt kan worden ?

  20. @Nina: Dat zal wel meevallen. Ze stelen tegenwoordig ook gene iPhones en iPads meer. Zo ook bij ons toen er ingebroken was. Van alles meegenomen behalve de iPhones en iPad die op tafel lagen. Ze kunnen er toch niets mee.

  21. Schoonmaakacties voor deze iPad niet alleen voor de EPD gegevens maar ook viraal. Alcohol ontsmet niet afdoende en de gegevens van jou inzichtelijk voor de volgende bezoeker, lijkt mij niet wenselijk. Om maar te zwijgen over de bacteriën die je doorgeeft aan de volgende gebruiker of gekregen hebt van jou voorganger…. Dubieus hoor…

  22. Geld als water daar.

    Wist je dat …
    Dit het enige ziekenhuis is dat bij nieuwbouw wederom in het hart van Enschede gaat bouwen, zodat ze:
    – slecht bereikbaar zijn
    – altijd druk verkeer, dus lange reistijden voor ambulances
    – veel problemen en risico’s mbt trauma heli
    – bezoekers altijd moeten betalen in de dure parkeergarage

    Sorry, beetje off topic

  23. Heel aardig maar wacht er nog steeds op. Kamer 320

  24. Mijn vrouw werkt er. Hypermodern gebouw, een van de voorlopers van moderne ziekenhuizen in Nederland en zelfs Europa.

    Offtopic: Toch altijd grappig wanneer ze niet weten waar het ziekenhuis precies staat en voor het gemak de hele streek (Twente) noemen.

    En ik lees over diefstal van de iPad. Ik neem aan dat je vriendelijk wordt gevraagd om de iPad in te leveren voordat je ontslagen wordt.
    Je wordt goed verzorgd op kosten van de staat, je bent beter en mag naar huis….en je steekt de iPad in je tas. Ik kan me dat niet voorstellen.

  25. Elke patient heeft ook de beschikking over een eigen kluisje op de veelal 1-persoonskamers! Top!

  26. Wat goed zeg, ben heel benieuwd! Kom graag langs om eens te horen en vooral te kijken hoe jullie dit hebben gerealiseerd
    Erg gastvrije gedachte, super. Heel veel succes. Gastvrije groet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.