MST-ziekenhuis

Twents ziekenhuis geeft 700 iPads aan patiënten

Het Medisch Spectrum ziekenhuis in Twente gaat vanaf zaterdag 700 iPads in gebruik nemen om patiënten te bedienen. Met een speciale app kan eten besteld worden en kunnen patiënten internetten en televisie kijken.

MST-app

Het Medisch Spectrum Ziekenhuis in Twente zet 700 iPads in om de patiënten beter van dienst te kunnen zijn. Op de tablets staat een speciale app geïnstalleerd die niet in de App Store te vinden is. Met de app kan eten en drinken besteld worden en kunnen de gebruikers radio luisteren en televisie kijken.

De Nederlandse ontwikkelaar Score Media nam de ontwikkeling van de Gastvrij MST-app voor zijn rekening. De app richt zich helemaal op de dagelijkse behoeften van de patiënt. Alles wat ze nodig hebben is verwerkt in de app, die met grote knoppen en een duidelijke indeling geschikt moet zijn voor alle leeftijden.

Eten bestellen, tv kijken en internetten
Een patiënt kan via de iPad met een druk op de knop eten en drinken bestellen en 24 uur per dag een medewerker van het ziekenhuis optrommelen via de Service-toets. Ook op het gebied van entertainment komt de app in het Medisch Spectrum Twente van pas.

MST-app

Zo zijn er meer dan 40 televisiezenders beschikbaar en staan er meer dan 50 radiostations klaar om te beluisteren. Ook is er een browser aanwezig om te internetten. Om de privacy van de gebruiker te waarborgen zal iedere tablet compleet worden gewist als de patiënt uit het ziekenhuis ontslagen wordt en de iPad weer inlevert.

Beveiliging en schoonmaakproces
Omdat de app een (beveiligde) verbinding kan maken met het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) kan de patiënt op een dashboard precies zien wie zijn of haar behandelaar en verpleegkundige is en op welke datum hij of zij uit het ziekenhuis ontslagen wordt.

De app moet niet alleen voor de patiënt een uitkomst zijn, maar ook voor het Medisch Spectrum Twente. De app ontzorgt medewerkers en bespaart in personeelskosten, aldus ontwikkelaar Score Media. De Gastvrij MST-app is niet in de iOS App Store te vinden, maar is alleen te vinden op de 700 iPads waar patiënten vanaf aanstaande zaterdag gebruik van kunnen maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2016, 15:16
Categorie Achtergrond
Onderwerpen medisch, ziekenhuis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.