Apple registreert ‘Apple Car’ domeinnamen

Apple heeft de domeinnamen apple.car, apple.cars en apple.auto geregistreerd, wat opnieuw geruchten doet aanwakkeren dat ze met een Apple Car bezig zijn.

Apple-CarPlay-Toyota

Apple heeft drie nieuwe domeinnamen geregistreerd, die met auto’s te maken hebben. Het gaat om apple.car, apple.cars en apple.auto. Het blijkt uit Whois-informatie van 8 januari. Apple registreerde de domeinnamen al in december via het bedrijf MarkMonitor Inc. Op de websites is nog niets te zien, maar het contactadres van de eigenaar is domains@apple.com.

Apple Car domeinnamen

De domeinnamen zijn een nieuwe aanwijzing dat Apple bezig is om ‘iets’ op het gebied van auto’s te ontwikkelen. Andere aanwijzingen zijn: de recente indiensttreding van veel auto-experts en de afspraken die Apple heeft gemaakt om een circuit voor zelfrijdende auto’s in Californië te gebruiken. Ook zou Apple in augustus 2015 hebben gesproken met de Californische tegenhanger van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Daarbij kwam het onderwerp zelfrijdende auto’s ter sprake.

Apple-car domeinnaam

Ondertussen heeft Apple auto-experts bij Tesla, Ford, GM, Samsung, Chrysler, Mercedes-Benz en Nvidia weggekaapt voor het geheime project. Toch is het goed mogelijk dat Apple helemaal niet bezig is met een zelfrijdende auto, maar iets anders van plan is. Ze kunnen CarPlay verder gaan uitbouwen. Meermaals is gebleken dat Apple een team van honderden medewerkers in dienst heeft, die bezig zijn om een elektrisch voertuig te ontwikkelen. Deze zou in 2019 of 2020 op de markt komen. Intern staat het project bekend als Project Titan. Welke rol Apple voor zichzelf ziet weggelegd in de auto-industrie, is nog onduidelijk.

Bekijk ook

Gerucht: Apple's eerste auto komt al in 2019

Apple zou van plan zijn in 2019 al een eigen auto uit te brengen. Om extra vaart te maken is het team van Project Titan flink uitgebreid.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen, berichten sturen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Inmiddels is er ook een volledige nieuwe generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden. Daarbij zijn er ook veel meer widgets en kan CarPlay standaardfuncties van de auto bedienen, zoals de klimaatbeheersing en radio.

CarPlay

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.