Apple-CarPlay-Toyota

Apple registreert ‘Apple Car’ domeinnamen

Apple heeft de domeinnamen apple.car, apple.cars en apple.auto geregistreerd, wat opnieuw geruchten doet aanwakkeren dat ze met een Apple Car bezig zijn.

Apple-CarPlay-Toyota

Apple heeft drie nieuwe domeinnamen geregistreerd, die met auto’s te maken hebben. Het gaat om apple.car, apple.cars en apple.auto. Het blijkt uit Whois-informatie van 8 januari. Apple registreerde de domeinnamen al in december via het bedrijf MarkMonitor Inc. Op de websites is nog niets te zien, maar het contactadres van de eigenaar is [email protected]

Apple Car domeinnamen

De domeinnamen zijn een nieuwe aanwijzing dat Apple bezig is om ‘iets’ op het gebied van auto’s te ontwikkelen. Andere aanwijzingen zijn: de recente indiensttreding van veel auto-experts en de afspraken die Apple heeft gemaakt om een circuit voor zelfrijdende auto’s in Californië te gebruiken. Ook zou Apple in augustus 2015 hebben gesproken met de Californische tegenhanger van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Daarbij kwam het onderwerp zelfrijdende auto’s ter sprake.

Apple-car domeinnaam

Ondertussen heeft Apple auto-experts bij Tesla, Ford, GM, Samsung, Chrysler, Mercedes-Benz en Nvidia weggekaapt voor het geheime project. Toch is het goed mogelijk dat Apple helemaal niet bezig is met een zelfrijdende auto, maar iets anders van plan is. Ze kunnen CarPlay verder gaan uitbouwen. Meermaals is gebleken dat Apple een team van honderden medewerkers in dienst heeft, die bezig zijn om een elektrisch voertuig te ontwikkelen. Deze zou in 2019 of 2020 op de markt komen. Intern staat het project bekend als Project Titan. Welke rol Apple voor zichzelf ziet weggelegd in de auto-industrie, is nog onduidelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2016, 17:17
Categorie Apple
Onderwerpen apple car, auto, carplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.