Zens Liberty met AirPods en iPhone.

ZENS brengt draadloze oplader met 16 spoelen en Kvadrat-bekleding uit

Ook in glazen doorkijkversie
De Nederlandse accessoiremaker ZENS heeft een draadloze oplader uitgebracht met 16 spoelen, waarmee je je iPhone op elke mogelijke manier kunt neerleggen. Apple lukte het niet met de AirPower, maar ZENS heeft het met de ZENS LIBERTY nu wel voor elkaar gekregen.

Het is je vast wel eens overkomen: je legt de iPhone op een draadloze oplader en komt er een tijdje later achter dat er niets is gebeurd. ZENS wil dat oplossen met de LIBERTY, een draadloze oplader met 16 overlappende spoelen. Daarmee maakt het niet meer uit hoe je je iPhone erop legt. Er is ruimte voor twee smartphones of accessoires. Eerdere oplaadmatten bieden vaak maar een paar spoelen, waarbij je je smartphone heel precies moet positioneren. Er komen twee varianten van de LIBERTY: een versie met Kvadrat-textielbekleding en een speciale glazen doorkijkversie.


De ZENS LIBERTY levert een output van 30 Watt, namelijk 2x 15 Watt. Het is geschikt voor het opladen van twee toestellen tegelijk, die uiteraard van verschillende merken mogen zijn. Je kunt deze opladers gebruiken voor alle Qi-geschikte accessoires, waaronder de AirPods, maar niet voor de huidige Apple Watch. Die is namelijk niet Qi-compatibel, al zou dat met een toekomstige versie van de Apple Watch nog kunnen veranderen.

Voor Samsung wordt ook draadloos snelladen ondersteund. Er is een extra 2,4 Ampere USB-poort aanwezig om nog een extra apparaat op te laden. De laadmat zelf is gemaakt van aluminium en heeft een 45 Watt USB-C-stroomaansluiting. Je krijgt er 3 jaar garantie op.

Zens Liberty draadloze oplader.

ZENS LIBERTY met Kvadrat-stof

De ZENS LIBERTY is verkrijgbaar vanaf november 2019 en kost €139,99 in de uitvoering ZEDC08B met Kvadrat-bekleding. Kvadrat is een bekend merk als je bij de duurdere meubelwinkels komt. Deze fabrikant maakt textiel om bijvoorbeeld zitbanken en stoelen te bekleden. Voor de LIBERTY is gekozen voor de stof Kvadrat Atlas, bestaande uit 90% wol en ontworpen door de Deense textieldesigner Margrethe Odgaard. Deze stof heeft als eigenschap dat er door de structuur van het materiaal patronen ontstaan. Het ziet er daarom interessanter uit dan een vlak lapje stof. ZENS heeft hiervoor gekozen om de oplader een warmere en meer premium uitstraling te geven. Er zijn immers al talloze aanbieders van draadloze opladers en je moet als fabrikant echt iets origineels verzinnen om je te onderscheiden.

Zens Liberty Glass Edition.

ZENS LIBERTY doorkijkversie van glas

Dat geldt ook voor de Glass Edition, die voor €179,99 in de winkel ligt, eveneens in november. Deze oplaadmat heeft een transparante bovenkant, zodat je de 16 overlappende spoelen goed kunt zien liggen. Er is verder niets te zien: er zijn geen bewegende radertjes of roodgloeiende onderdelen. Wat opvalt is dat de spoelen heel netjes zijn geplaatst en afgewerkt: er zijn geen lelijke aansluitingen of onderdelen te zien die het strakke uiterlijk teniet zouden doen.

Zens Liberty met iPhone en andere smartphone.

Benieuwd naar deze draadloze oplader, maar wil je eerst meer ervaringen weten? We verwachten deze ZENS LIBERTY snel zullen reviewen, zodat je een betere indruk krijgt van de mogelijkheden. Meer informatie vind je op de website van ZENS.

Eerder schreven we al over de SliceCharge oplader, die ook meerdere spoelen heeft en dus niet vereist dat je de iPhone op een vaste plek neerlegt.

Bekijk ook

iCulture bekijkt: SliceCharge Pro draadloze oplaadmat

Toen de AirPower door Apple werd geannuleerd, zagen veel andere fabrikanten hun kans schoon. Zo ook HardCider Labs, die met de SliceCharge Pro hun draadloze oplader via een succesvolle Kickstarter-campagne op de markt brachten. Maar is dit hét alternatief voor Apple’s nooit verschenen oplaadmat?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.