YouTube pauzetimer

YouTube werkt aan incognito-stand zodat je ongestoord kan kijken

YouTube test momenteel een nieuwe incognito-stand in de mobiele app. Hierdoor kun je ongestoord YouTube-filmpjes kijken, zonder dat dit bijgehouden wordt. Met deze incognito-stand voorkom je ook dat de lijst van voorgestelde video's vervuild wordt door filmpjes die je minder leuk vindt.

YouTube test incognito-stand

Met de YouTube-app kun je inloggen met je Google-account, zodat je een mooi overzicht krijgt van de video’s van de kanalen waar je op geabonneerd bent. De app houdt ook bij naar welke filmpjes je nog meer kijkt en past daar de selectie van voorgestelde video’s op aan. Als je hierdoor vaak video’s voorgesteld krijgt die je helemaal niet leuk vindt, is er nu goed nieuws. YouTube werkt namelijk aan een incognito-stand, zodat je ongestoord video’s kan kijken zonder dat dit door YouTube bijgehouden wordt.

De nieuwe incognito-stand is gespot door Android Police in de Android-versie van de YouTube-app, maar zal op den duur ongetwijfeld de overstap maken naar de iOS-versie. Met de incognito-stand worden alle filmpjes die je gedurende die sessie bekijkt, niet opgeslagen in je kijkgeschiedenis en hebben ook geen invloed op de selectie van video’s in de startpagina van de app. Gebruikers die de incognito-stand nu al zien, schakelen dit in via de instellingen van de app. Met een pop-up wordt uitgelegd wat de incognito-stand inhoudt. Onder de menuknoppen staat altijd aangegeven dat je incognito aan het kijken bent, zodat je weet dat deze video niet opgeslagen wordt. Tijdens de incognito-stand zijn je aanmeldingen op kanalen tijdelijk niet zichtbaar. De incognito-stand is daardoor ook een soort alternatief voor YouTube kijken terwijl je uitgelogd bent.

YouTube incognito in Android-app.

YouTube test wel vaker nieuwe functies en designs, die op een later moment voor iedereen beschikbaar komen. Eerder werd er al een donkere modus in YouTube getest, die niet veel later beschikbaar kwam. Ook kregen de eerste iPhone X-gebruikers onlangs de mogelijkheid om YouTube-filmpjes in HDR te kijken, dat nu langzaamaan voor iedere iPhone X-kijker beschikbaar gekomen is. Voor dergelijke nieuwe functies is meestal geen app-update nodig, omdat dit aan de serverkant geactiveerd wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2018, 9:14
Bron Bron AndroidPolice
Categorie Apps
Onderwerp youtube
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.