youtubered

‘YouTube wil YouTube Red uitbreiden met films en series’

YouTube zou in gesprek zijn om films en series aan het aanbod van YouTube Red toe te voegen. Met deze exclusieve content wordt Red weer een grotere concurrent voor Netflix en HBO.

youtubered

YouTube’s abonnementsdienst YouTube Red staat nog in de kinderschoenen, maar zou op het punt staan om een stuk groter te worden. Volgens The Wall Street Journal zouden er gesprekken gevoerd worden om films en series naar de videodienst te brengen, zodat Red steeds meer op HBO en Netflix gaat lijken.


Volgens de bronnen pakt YouTube het anders aan dan bestaande streamingdiensten. Zo zouden de gesprekken vooral betrekking hebben op nieuwe shows en films, in plaats van ouder materiaal. Deze content is in sommige gevallen nog niet eens in de bioscoop te zien.

Belangrijke uitbreiding voor YouTube Red

Films en series zouden een belangrijke reden kunnen vormen om een abonnement op YouTube Red te nemen. De videodienst is nu vooral bedoeld voor mensen die heel wat uurtjes op YouTube doorbrengen.

Zo kunnen ze video’s offline opslaan om later zonder internetverbinding te bekijken, en spelen video’s ook op de achtergrond af. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je muziek luistert op YouTube en je ondertussen een andere app gebruikt. Ook maken bekende YouTubers als PewDiePie exclusieve content voor Red.

YouTube Red werd op 21 oktober onthuld en is tot nu toe alleen beschikbaar in Amerika voor tien dollar per maand (of $12,99 op iOS). Het is daarom ook onduidelijk of de film- en seriedeals die nu gesloten zouden worden, ook voor andere landen gelden. Er is al wel een Nederlandse YouTube Red-pagina, die aangeeft dat de dienst nog niet in ons land beschikbaar is.

Hoe zit het met Apple’s tv-dienst?
Ook Apple zou volgens geruchten nadenken over het oprichten van een eigen videodienst. Met de gloednieuwe Apple TV 4 hebben ze in ieder geval al een mooi opstapje om de dienst aan gebruikers aan te bieden. Volgens geruchten krijgen we in de loop van 2016 meer te weten over de tv-dienst van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2015, 8:26
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp youtube
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.