apple-tv-zwart

‘Apple tv-dienst komt pas in 2016, nieuwe Apple TV wel dit jaar’

We moeten nog iets langer wachten op Apple's televisiedienst. Volgens bronnen is de abonnementsdienst uitgesteld naar 2016.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

apple-tv-zwartReken er maar niet op dat Apple’s nieuwe tv-dienst in september zal worden onthuld. Volgens bronnen van Bloomberg is de televisiedienst naar 2016 uitgesteld, omdat Apple contentbedrijven nog niet heeft overtuigd om mee te doen. Hoewel de tv-dienst op zich laat wachten, zal de nieuwe Apple TV wel in september worden getoond.

Apple wil alle films en televisieprogramma’s met zijn dienst aanbieden voor 40 dollar per maand, aldus de bronnen. Voor dit bedrag heb je toegang tot on-demand programma’s, maar kun je ook kijken naar zenders die op tv worden uitgezonden. De dienst is hiermee een vervanging voor je reguliere televisie-abonnement.

In 2016 zal de televisiedienst verschijnen in de Verenigde Staten. In Nederland moeten we vermoedelijk nog langer wachten – niks wijst er op dat Apple nu al met Nederlandse contentbedrijven praat.

Een maand geleden werd gedacht dat Apple’s nieuwe dienst dit jaar nog zou verschijnen. Volgens The New York Post waren de gesprekken met tv-bedrijven vergevorderd, waardoor het waarschijnlijk leek dat Apple de tv-dienst in september zou onthullen. Dat spreken de nieuwe bronnen tegen.

De tv-dienst is een belangrijk onderdeel van de volgende Apple TV. Apple zou de nieuwe Apple TV toch in september willen tonen, ondanks het ontbreken van de abonnementsdienst. De Apple TV werd de afgelopen jaren meermaals uitgesteld. We horen hier vermoedelijk meer over op 9 september. Volgens bronnen organiseert Apple dan een groot evenement, waarop ook de iPhone 6s en iPhone 6s Plus worden aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2015, 13:07
Categorie Geruchten
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.