Beveiligde berichten-app Signal komt naar de desktop

De zwaar beveiligde berichtenapp Signal komt naar de desktop. Er is al een beta voor Android, de iOS-versie volgt snel.

Nu er twijfel is gerezen over de veiligheid van Telegram, zoeken mensen naar een beter alternatief. De zwaar beveiligde berichtenapp Signal zou dat gat kunnen vullen. Binnenkort is de app net als Telegram ook op de desktop te gebruiken. Android-gebruikers zijn als eerste aan de beurt; daarna volgt iOS.


Signal desktop

Bekijk ook

Signal: gratis en veilig bellen met nieuwe iPhone-app

Signal is een gratis iPhone-app om veilig te kunnen bellen met iPhone- en Android-gebruikers. Later deze zomer wordt ook een veilige chatfunctie toegevoegd.

Signal op de desktop: iOS volgt snel

Signal is al beschikbaar op iOS en Android, maar ontwikkelaar Open Whisper Systems begrijpt dat je niet de hele tijd mobiel bent. Daarom kom Signal ook beschikbaar op desktops. De beta van de Signal Desktop-app is inmiddels via de Chrome Web Store te downloaden, maar het betekent nog niet dat je nu al kunt testen. Er is namelijk al een wachtlijst van duizenden mensen.

Nog niet bellen
Ben je eindelijk aan de beurt, dan zul je merken dat de app alleen synchroniseert met Android-toestellen. iOS volgt heel binnenkort. De beta-app kan privéberichten, groepsberichten, foto’s en video’s uitwisselen, waarbij de berichten van begin tot eind zijn versleuteld. Omdat alle berichten tussen de verschillende platformen worden gesynchroniseerd is de inhoud in elke app hetzelfde. Bellen kan nog niet.

Signal 2.0

Bekijk ook

Signal 2.0 voor iOS laat je versleuteld chatten

Je kunt met chatapp Signal voortaan versleutelde berichten uitwisselen zonder dat deze door andere partijen ingezien kunnen worden. De chatgesprekken worden van verzender naar ontvanger over een volledig versleutelde verbinding verstuurd.

Volgens Edward Snowden gebruikt hij de app ‘elke dag’. De iOS-versie kun je al downloaden. Ook kun je als bezorgde burger alvast de open source-code doorspitten op GitHub.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.