Signal desktop

Beveiligde berichten-app Signal komt naar de desktop

De zwaar beveiligde berichtenapp Signal komt naar de desktop. Er is al een beta voor Android, de iOS-versie volgt snel.

Nu er twijfel is gerezen over de veiligheid van Telegram, zoeken mensen naar een beter alternatief. De zwaar beveiligde berichtenapp Signal zou dat gat kunnen vullen. Binnenkort is de app net als Telegram ook op de desktop te gebruiken. Android-gebruikers zijn als eerste aan de beurt; daarna volgt iOS.

Signal desktop

Signal op de desktop: iOS volgt snel

Signal is al beschikbaar op iOS en Android, maar ontwikkelaar Open Whisper Systems begrijpt dat je niet de hele tijd mobiel bent. Daarom kom Signal ook beschikbaar op desktops. De beta van de Signal Desktop-app is inmiddels via de Chrome Web Store te downloaden, maar het betekent nog niet dat je nu al kunt testen. Er is namelijk al een wachtlijst van duizenden mensen.

Nog niet bellen
Ben je eindelijk aan de beurt, dan zul je merken dat de app alleen synchroniseert met Android-toestellen. iOS volgt heel binnenkort. De beta-app kan privéberichten, groepsberichten, foto’s en video’s uitwisselen, waarbij de berichten van begin tot eind zijn versleuteld. Omdat alle berichten tussen de verschillende platformen worden gesynchroniseerd is de inhoud in elke app hetzelfde. Bellen kan nog niet.

Signal 2.0

Volgens Edward Snowden gebruikt hij de app ‘elke dag’. De iOS-versie kun je al downloaden. Ook kun je als bezorgde burger alvast de open source-code doorspitten op GitHub.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2015, 9:45
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen berichten, encryptie, signal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.