YouTube-Red

YouTube Red onthuld: geen reclames en offline opslaan voor $12,99 per maand

YouTube heeft YouTube Red onthuld, een abonnementsdienst voor $12,99 per maand. Als lid kijk je naar exclusieve content, geen advertenties en sla je video's offline op.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

youtubered

YouTube heeft zojuist YouTube Red onthuld, een betaalde versie van de populaire videodienst. Als lid van YouTube Red krijg je geen advertenties meer te zien en kun je exclusieve content van populaire YouTubers bekijken. Ook zijn video’s (eindelijk) offline op te slaan.

Update 28 oktober: YouTube Red is nu officieel van start gegaan in de VS. Je krijgt voor het bedrag van $9,99 (of $12,99 via iOS) de volgende opties:

  • Video’s zonder advertenties.
  • Offline opslaan van video’s en liedjes.
  • Op de achtergrond spelen, terwijl je andere apps gebruikt of het scherm uitschakelt.
  • Google Play Music-abonnement: gratis inbegrepen, zonder extra kosten.

YouTube Red: vanaf eind november in de VS

YouTube Red wordt vanaf volgende week aangeboden in de Verenigde Staten, en kost $12,99 per maand voor iOS-gebruikers. Opvallend genoeg betalen mensen die YouTube Red gebruiken op Android, desktop of het web slechts $9,99 per maand. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de 30% afdracht die Apple elke ontwikkelaar rekent. Spotify koos eerder voor een vergelijkbare constructie. Voor dat maandelijkse bedrag hoef je geen advertenties meer te kijken, en krijg je wat handige nieuwe functies tot je beschikking.

De uitrol van YouTube Red naar andere landen volgt in de loop van 2016. Op de Nederlandse pagina van de dienst is te zien dat YouTube Red nog niet beschikbaar is.

YouTube Red:oOffline opslaan, afspelen op achtergrond en exclusieve content

Zo kunnen leden van YouTube Red video’s offline opslaan, zodat ze later te bekijken zijn als je bijvoorbeeld geen WiFi meer tot je beschikking hebt. Daarnaast blijven video’s op de achtergrond afspelen, ook als je ondertussen een andere app opent of het scherm dimt. Ideaal voor mensen die YouTube gebruiken om muziek te luisteren.

Verschillende populaire YouTubers hebben al toegezegd YouTube Red te ondersteunen met exclusieve content. Zo zal Pewdiepie een horrorshow maken en debuteert Rooster Teeth een volledige speelfilm met de naam Lazer Team op YouTube Red.

Gebruikers die een abonnement op YouTube Red nemen krijgen ook automatisch toegang tot Google Play Music, de streaming muziekdienst van Google.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 28 oktober: YouTube Red is officieel van start gegaan in de VS. Het artikel is daarom bijgewerkt met nieuwe info.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2015, 18:05
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.