YouTube-filmpjes nu ook op gehackte iPhone mogelijk

De ontwikkelaars van Hackint0sh.org zijn erin geslaagd om YouTube werkend te krijgen op een niet-geactiveerde iPhone. Helaas is de procedure voorlopig nog niet echt voor iedereen weggelegd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

YouTube op iPhoneEen probleem bij gehackte iPhones is dat je geen YouTube-filmpjes kunt bekijken. Hackers zijn er nu in geslaagd om het toch te laten werken. Maar echt makkelijk is het niet: je hebt drie bestanden van een geactiveerde iPhone nodig en die zal de eigenaar daarvan niet snel met iedereen willen delen: de DeviceCertificate-key staat er namelijk in.

Het complete stappenplan is te vinden op de website die inmiddels onze vaste thuisbasis is geworden: Hackint0sh.org. Voordat je kunt beginnen heb je drie bestanden nodig van een correct geactiveerde iPhone:

  • /var/root/Library/Lockdown/data_ark.plist
  • /var/root/Library/Lockdown/device_public_key.pem
  • /var/root/Library/Lockdown/device_private_key.pem

Daarna bestaat de procedure grofweg uit de volgende stappen:
1. iPhone-jailbrake uitvoeren;
2. Activatie-patch uitvoeren;
3. Het bestand data_ark.plist ophalen en bewerken, waarbij je de DeviceCertificate-key van een geactiveerde iPhone nodig hebt;
4. Bovengenoemde 3 bestanden uploaden naar de iPhone;
5. iPhone herstarten.

De ontwikkelaars zijn nog bezig om een methode te bedenken, waarbij je het persoonlijke certificaat niet nodig hebt. Voorlopig zit er niets anders op dan iemand met een geactiveerde iPhone zover krijgen om z’n certificaat te delen en de iPhone te jailbreaken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 13:37
Categorie Apps
Onderwerp youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.