Xowi: Siri-concurrent voor aan je shirt

Xowi is een virtuele assistent vergelijkbaar met Siri, die je kunt bedienen via een apparaatje aan je shirt.

XowiKickstarter-project Xowi wil concurreren met Siri, in de vorm van een los accessoire dat je aan je kleding kunt hangen. Door op een knop te drukken kun je stemcommando’s doorgeven aan de virtuele assistent, waarna de ingebouwde speaker je een antwoord verschaft. Hiervoor gebruikt Xowi alsnog je iPhone: een Bluetooth 4.0-ontvanger zorgt ervoor dat het apparaatje met een bijbehorende app kan communiceren die het zware denkwerk uitvoert.

Xowi moet zich volgens de makers vooral onderscheiden door het handzame formaat. Het zou immers een stuk makkelijker zijn om een klein apparaatje te activeren en toe te spreken, dan om je iPhone uit je zak te halen om met Siri te praten. Daar staat uiteraard tegenover dat Siri ook gewoon via Bluetooth-headsets en de oordopjes van je iPhone kan worden bediend. De twee assistenten verschillen echter op meer vlakken. In onderstaande video onderstreept de maker van Xowi wat de assistent zo anders maakt.

Een donatie van 149 dollar plus 15 dollar verzendkosten verzekert je van één Xowi, die in maart 2014 op je deurmat zal liggen. Dat is nogal een bedrag voor een simpele luidspreker, microfoon en knop die via Bluetooth met je iPhone verbinden, maar vermoedelijk zal een groot deel van het geld ook naar de ontwikkeling van de bijbehorende app gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2013, 15:40
Categorieën Accessoires, iOS
Onderwerpen kickstarter, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.