Reacties voor: Xiaomi Aqara maakt meer apparaten geschikt voor HomeKit

Geldt ook voor Honeywell-rookmelder
Xiaomi gaat een firmware-update voor de Aqara Hub uitbrengen, waarmee veel meer (relatief goedkope) accessoires geschikt worden voor HomeKit.

Reacties: 11 reacties

  1. Wanneer verschijnt deze firmware? Fijn nieuws trouwens.

  2. Dat is zeker fijn nieuws!! Heb net de “mi Home” ge-update maar zie nog geen firmware update voor de “Aqara Hub” staan. Wel zie je de mogelijkheid om een 5 tal Ikea lampen toe te voegen via de app.

    Helaas zijn het nu nog enkel witte lampen. De Tradfri Color lampen zijn nog niet toe te voegen zo te zien.

  3. Er zou toch een Europese versie van Xiaomi Aqara HUB uitkomen? Dar wacht ik nog steeds op…

  4. Origineel geplaatst door Joost
    Er zou toch een Europese versie van Xiaomi Aqara HUB uitkomen? Dar wacht ik nog steeds op…

    Dit is jammer genoeg al een aantal keren uitgesteld. Eerst zou dit eind 2018 zijn. Maar tijdens het laatste contact wat ik met Aqara heb gehad werd vermeld dat dit Q1 2019 gaat worden.

    Eerst maar eens afwachten of dit wel nagekomen wordt….. Ik zit in ieder geval met smart te wachten op het EU spul 🙂

  5. Is er iemand die zowel de mi home als de Aqara home tegelijkertijd in gebruik heeft. Sinds ik de Aqara Hub (en app) gebruik, heb ik geen historische data meer van de sensoren. Met de oude mi home app had ik dat wel.

    Heb al geprobeerd de sensoren in beide apps te koppelen, maar dat gaat niet goed. De sensor verdwijnt soort van uit de Aqara app, wanneer ik de hub in de mi home app koppel.

    • @Robert: ja ik heb beide hubs (aquara en mi) en beide apps, maar inderdaad zijn de sensoren maar aan 1 van beide te koppelen helaas…

  6. @Robert: Je kan ze helaas niet tegelijkertijd aan beide apps koppelen. Daarom gebruik ik zelf ook alleen maar de “mi Home” app. Deze heeft veel meer mogelijkheden.

  7. Origineel geplaatst door John
    @Robert: Je kan ze helaas niet tegelijkertijd aan beide apps koppelen. Daarom gebruik ik zelf ook alleen maar de “mi Home” app. Deze heeft veel meer mogelijkheden.

    Dank. Zie ik dus niet iets over het hoofd!
    Wanneer je de mi home ( dus niet de Aqara) app gebruikt, dan worden de sensoren wel in de HomeKit app gewoon gezien?

  8. @Robert:

    Dat is correct. Ik heb daar o.a. al mijn deursensoren op staan. Deze triggeren vervolgens o.a. mijn Hue lampen via HomeKit. Heb zelfs mijn dure Elgato sensoren vervangen voor de Aqara versies. 😉

  9. Ik wilde graag het volgende vragen: Inmiddels heb ik al aardig wat Ikea tradfri lampen geïnstalleerd en ik overweeg daar xiaomi sensoren aan koppellen zoals deur en bewegingssensoren. Nu kan ik daar nergens uitleg over vinden hoe ik dat precies moet aanpakken. Begrijp ik het goed dat ik via de HomeKit app ikea lampen kan aansturen met xiaomi accessoires? Of ben ik echt beperkt tot de mi home app waarin een vijftal ikea lampen wordt ondersteunt? Dat zou jammer zijn, ik zou immers ook de smart plug van ikea willen aansturen met goedkoop xiaomi spul:D

  10. Ik heb nog 1.4.1_164 firmware en er is geen nieuwere. Hoe krijg je je devices in HomeKit dan? Dmv code invoeren?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.