Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

Workflow heeft weer acties voor Pocket en Google Chrome

Workflow heeft twee oude acties teruggebracht. De automatiseringsapp werkt nu weer met Pocket en Google Chrome. Ook zijn er nieuwe acties voor Apple Music.

Workflow appicoon
De automatiseringsapp Workflow heeft een update uitgebracht, waardoor enkele populaire acties weer te gebruiken zijn. Workflow werd in maart door Apple overgenomen en werd daardoor gratis. Een aantal acties werden uit de app gehaald, al bleek dit niets te maken te hebben met de overname door Apple. Twee van deze acties zijn nu teruggekeerd, waardoor Workflow weer samenwerkt met Pocket en Google Chrome. Daarnaast zijn er ook nog twee nieuwe acties voor Apple Music toegevoegd.

Pocket en Google Chrome in Workflow

Met Workflow kun je bepaalde taken automatiseren, door deze bijvoorbeeld vanaf een widget te laten uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van de laatst gemaakte foto naar een bepaald WhatsApp-contact. Workflow werkt samen met allerlei apps. Toen Apple Workflow overnam, werden vrijwel direct een aantal acties uit de app verwijderd. Het ging dan om acties van Google Chrome, Pocket, Line, Telegram en Uber. De eerste twee acties zijn met de nieuwste versie teruggekeerd.

Bekijk ook

Apple neemt Workflow over, app blijft voorlopig bestaan

Apple heeft de app Workflow overgenomen, waarmee je taken kunt automatiseren op iOS. De app blijft voorlopig bestaan en wordt gratis.

Met de Google Chrome-actie kun je nu een van tevoren ingevoerde link of een link uit je klembord snel openen in Google Chrome. Dit kan van pas komen als je liever Chrome gebruikt dan Safari. Met de Pocket-acties kun je snel een link aan je eigen Pocket-account toevoegen of items uit Pocket ophalen. Pocket is een leelaterdienst waarin je artikelen kunt opslaan. Eerder werd de app nog overgenomen door Mozilla.

Workflow met Google Chrome en Apple Music-acties.

Nieuwe Apple Music-acties in Workflow

Tot slot zijn er ook nog twee nieuwe acties voor Apple Music toegevoegd. Het gaat dan om een acties die samenwerken met de Volgende-lijst, een lijst met nummers die na het huidige nummer afgespeeld worden. Je kunt met de acties zowel snel een nieuw nummer aan de Volgende-lijst toevoegen als de hele lijst leegmaken. Het was al mogelijk om met Workflow een afspeellijst aan te maken of te verwijderen.

Het is opvallend dat Workflow nog nieuwe acties krijgt. Na de overname ging het gerucht dat Workflow geen nieuwe functies meer zou krijgen, maar de update van vandaag laat in ieder geval zien dat nieuwe acties wel tot de mogelijkheden behoren. Daarnaast zijn er in de update van vandaag nog bugfixes doorgevoerd. De volledige lijst met verbeteringen lees je op de website van Workflow.

Bekijk ook

Zo ga je aan de slag met Workflow voor iOS

Met Workflow voor iOS kun je taken automatiseren. Bekijk hier hoe je Workflow gebruikt en je eerste workflow maakt op de iPhone of iPad.

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 mei 2017 om 19:34
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.