Workflow-logo

Apple’s Workflow-app kan afbeeldingen uitknippen in elke gewenste vorm

Apple's Workflow-app heeft een update gekregen met nieuwe beeldmaskers en bugfixes. Het is de eerste update sinds november 2017.

Afbeeldingen uitknippen in Workflow

Sinds Apple de Workflow-app heeft overgenomen is er bezorgheid of de app nog wel goed wordt onderhouden. Deze update naar 1.7.8 bewijst dat Apple Workflow nog niet vergeten is, maar je zou het ook op een andere manier kunnen interpreteren: echt grote nieuwe functies zitten er niet in. Dus hebben ze wel genoeg medewerkers op het project gezet? De update 1.7.8 bevat in feite maar één nieuwe functie, het snel uitknippen van een afbeelding in de gewenste vorm. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rechthoek, ellips of icoon. Ook kun je een beeldmasker maken op basis van een eigen afbeelding.

De app heeft ook een verbeterde samenwerking met Things gekregen, dankzij de actie ‘Add Things To-Do’. Hiermee heb je nieuwe velden tot je beschikking om data naartoe te sturen, als je deze takenlijst-manager gebruikt.

Workflow: afbeeldingen uitknippen
Afbeelding via Macstories

Verder kun je items in de Dictionary-actie nu opnieuw ordenen, het lukt beter om tekst uit PDF-bestanden te halen en er is een verbeterde drag-and-drop bij items die in de My Workflows-sectie staan. Daarnaast heeft Apple het Workflow URL-schema verbeterd, zodat je ook andere workflows kunt openen. Allemaal kleine verbeteringen, maar zoals je ziet: de enige echt grote vernieuwing is het kunnen uitknippen van plaatjes.

In versie 1.7.8 zijn ook weer wat bugs opgelost, omdat de app voorheen regelmatig crashte en aanmeldingsproblemen had. Voor blinde gebruikers zitten er wat kleine verbeteringen in en uiteraard zijn er de bekende prestatieverbeteringen.

Overname van Workflow
Apple nam Workflow een jaar geleden over, waarna ontwikkelaars Ari Weinstein, Conrad Kramer en Nick Frey in dienst traden bij Apple. Ze werken aan nieuwe projecten, maar het is onduidelijk wat dat is. Gelukkig blijft Workflow nog wel steeds bestaan, ook al waarschuwde Apple kort na de overname in een e-mail aan gebruikers dat de verdere ontwikkeling van de app geen prioriteit zou krijgen. Gebruikers moesten er maar vanuit gaan dat er alleen kleine updates uit zouden komen, waarin bugs werden opgelost. In november 2017 werd de app aangepast voor de iPhone X en nu zit er weer een (kleine) nieuwe functie in, dus er blijft hoop dat je nog een tijdje plezier kunt hebben van de app.

Op de Workflow-website kun je de volledige lijst bekijken. De verbeteringen zullen vooral de power-users aanspreken. Zoek je een extreem uitgebreide bespreking van alle wijzigingen, dan kun je het beste even bij onze collega’s van Macstories kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2018, 8:53
Categorie Apps
Onderwerp workflow

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.