Mozilla neemt lees-later dienst Pocket over

Lees-later dienst Pocket is overgenomen door Mozilla. Het bedrijf achter de Firefox-browser is daardoor de nieuwe eigenaar van Pocket, al zal de Pocket-app en het team gewoon blijven bestaan onder de huidige naam.


De lees-later dienst Pocket is overgenomen door Mozilla, het bedrijf achter de Firefox-browser. Dat hebben de bedrijven zojuist bekendgemaakt. Het is niet duidelijk hoeveel er betaald is voor de overname van Pocket. Pocket heeft momenteel ongeveer tien miljoen gebruikers.

Pocket overgenomen door Mozilla

Pocket is een dienst waarmee je artikelen kunt opslaan zodat je deze later kunt lezen. Pocket werkt via een app op de iPhone en iPad, maar zag zijn oorsprong zo’n tien jaar geleden in de desktopbrowsers. Om precies te zijn als een plug-in voor de Firefox-browser, waardoor Pocket in feite weer terug is waar het ooit begon. Pocket zal los blijven bestaan en Mozilla wil met de overname actiever zijn op mobiele apparaten. De bedenker van Pocket zal aanblijven om de dienst te blijven leiden. Ook het team van ongeveer 25 werknemers blijft gewoon bestaan.

Hoewel de dienst dus tien miljoen gebruikers heeft, had het altijd al moeite met het genereren van winst. Mozilla wil Pocket verder op weg helpen om er zo voor te zorgen dat er meer inkomsten gegenereerd worden. Pocket heeft momenteel een gratis versie met gesponsorde artikelen, maar je kunt ook Pocket Premium afsluiten. Dit is een abonnementsdienst voor €4,99 per maand of €39,99 per jaar.

Het is niet de eerste overname van een lees-later dienst. Vorig jaar augustus werd de Pocket-concurrent Instapaper overgenomen door Pinterest. Ook Instapaper is sinds de overname doorgegaan als zelfstandige dienst en app, al werd er toen wel beloofd dat er meer integratie met Pinterest zou komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2017, 20:29
Categorie Apps
Onderwerpen lees later, overname, pocket

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.