Withings slaapapneu

Withings Sleep slaapmat gaat je helpen bij slaapapneu

Withings heeft een software-update uitgebracht voor de slaapmat. Die zal voortaan slaapapneu detecteren. De mat registreert onregelmatigheden in je slaap en geeft voorlichting wat je eraan kunt doen.

Withings Sleep voor slaapapneu

Withings maakt al jarenlang gezondheidsaccessoires zoals fitnesstrackers. Ze hebben echter ook een slaapmat (€100), die aanzienlijk goedkoper is dan de Beddit-slaapmat van Apple (€150). De software-update die Withings nu heeft uitgebracht is speciaal gericht op mensen met slaapapneu. Dit is een slaapstoornis waarbij tijdens de slaap periodes optreden met ademstilstand of ernstig verzwakte ademhaling.


Na de update is de functie beschikbaar voor alle gebruikers van de Withings Sleep. Je kunt dan symptomen van slaapapneu herkennen en ontdekken wat je eraan kunt doen. Withings benadrukt dat dit de eerste stap is om de slaapfuncties uit te breiden. De markt is enorm, want alleen al in de VS hebben 22 miljoen mensen last van slaapapneu, wat aanzienlijke gezondheidsrisico’s met zich kan meebrengen. Daarnaast zijn er nog miljoenen mensen die gewoon denken dat ze slecht slapen en nog geen idee hebben dat het met slaapapneu te maken heeft. Withings wil eind van het jaar de goedkeuring hebben om de slaapapneu-metingen medisch te kunnen analyseren. Hiervoor wil Withings goedkeuring via de FDA en het CE-keurmerk krijgen.

Withings Sleep slaapmat

Je legt de mat in bed en hebt er verder geen omkijken naar. Tot nu toe is er geen simpel product uitgebracht waarmee je op zo’n makkelijke manier slaapapneu kunt analyseren, meent Withings. Meestal moet je daarvoor naar een slaapkliniek, maar Withings wil het nu voor een veel grotere groep mensen bereikbaar maken. Withings staat momenteel onder leiding van Eric Carreel, een Fransman die het bedrijf weer terugkocht van Nokia. Sindsdien is Withings druk bezig om weer nieuwe producten en functie uit te brengen en met deze eerste stap richting medische goedkeuring voor slaapapneu-diagnose zijn ze op de goede weg.

Je vindt de slaapmat van Withings voor 100 euro in de winkel. Wil je meer doen om je slaap te verbeteren, kijk dan eens naar onze artikelen over slaap-apps voor de Apple Watch en slaap meten met je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.