Netflix op tv

Netflix experimenteert ook met duurdere abo’s in Nederland

Netflix is begonnen met het testen van hogere abonnementsprijzen in Nederland. Dit verschilt per browser: Netflix Premium is in de Firefox-browser twee euro duurder dan in Google Chrome. Dat ontdekte beveiligingsexpert Gert van Dijk.

Netflix binnenkort duurder?

Eerder experimenteerde Netflix al in andere landen met verschillende prijsniveau’s, waaronder Italië. “We testen enigszins verschillende prijzen om beter te begrijpen hoe onze consumenten Netflix waarderen”, was toen de reactie van een woordvoerder van Netflix. “Ons doel is ervoor te zorgen dat Netflix altijd een hoge prijs-kwaliteitsverhouding heeft.” De variërende prijzen gelden voor mensen die Netflix Premium voor het eerst willen afsluiten. Voor huidige gebruikers verandert er niets.


De goedkoopste optie bij Netflix is Basic. Dit kost tussen de €7,99 en €9,99. Voor Premium betaal je tussen de €13,99 en €17,99. Dit blijkt per webbrowser te verschillen: bij Google Chrome betaal je twee euro minder dan wanneer je via Firefox kijkt. Uiteindelijk blijkt Netflix dezelfde prijs voor iedereen te rekenen, namelijk €13,99 per maand. Netflix wil met de test vooral kijken bij welke prijs mensen toehappen dan wel afhaken.

Netflix prijzen

Toch gebeurt het ook regelmatig dat Netflix wél geleidelijk de prijzen verhoogt. In de VS ging in januari de prijs met 13 tot 18 procent omhoog, waarbij het standaardabonnement van $11 naar $13 werd verhoogd. Het was de grootste prijsstijging ooit voor de Amerikanen. Zo’n prijsstijging zou er voor Nederlandse gebruikers ook aan kunnen komen, afhankelijk van de uitslag van het abonnement.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.