Withings Body Cardio weegschaal

Withings Body Cardio-weegschaal meet de gezondheid van je hart

Withings heeft de Body Cardio aangekondigd, een nieuwe connected weegschaal met iPhone-app die ook de bloedstroming in je lichaam meet en zo de gezondheid van je hart kan bepalen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Met de Withings Body Cardio kun je nog beter de gezondheid van je hart bijhouden. De vernieuwde weegschaal met iPhone-app meet niet alleen je vetpercentage, spiermassa en botmassa, maar ook de gezondheid van je hart.

Withings Body Cardio weegschaal

Withings Body Cardio

Als het om ‘connected’ weegschalen gaat is Withings wel een van de bekendste aanbieders. Helaas is het Franse bedrijf niet langer zelfstandig. Eerder dit jaar werd bekend dat Nokia Withings heeft overgenomen voor $191 miljoen. Withings werd meteen verantwoordelijk voor alle gezondheidsactiviteiten binnen Nokia.

Deze nieuwe Withings Body Cardio lag waarschijnlijk al op de plank, klaar om te worden uitgebracht. Deze weegschaal meet niet alleen je gewicht en body mass index (BMI) maar ook allerlei andere belangrijke lichaamswaarden. Zo wordt je cardiovascular gezondheid gemeten aan de snelheid waarmee je bloed door je lichaam wordt gepompt. Het is de meest geavanceerde weegschaal die Withings ook heeft uitgebracht. De eerste generatie weegschaal kon je gewicht en BMI meten, de tweede generatie kan de luchtkwaliteit meten en deze nieuwe uitvoering gaat op het gebied van gezondheid nog een stap verder.

De weegschaal is 18mm dun en is volledig vlak, zodat het zowel op tapijt als op een harde vloer te gebruiken is. De batterij moet jaarlijks worden opgeladen. Het enige wat je ‘s ochtends hoeft te doen is op de weegschaal gaan staan. Alle metingen en grafieken worden automatisch verzameld door de app, die precies laat zien hoe je lichaamswaarden in de loop van de tijd zijn veranderd, inclusief spier- en botmassa en hartslag. De Pulse Wave Velocity (PVW) is nieuw: dit is de snelheid waarmee bloed door je lichaam vloeit. Een hoge waarde is een indicatie dat je ‘stijve’ aderen hebt, waardoor je meer risico loopt.

De prijs is €180 en de weegschaal ligt op 7 juli bij de winkeliers. Er is ook een goedkopere versie zonder PWV-meting.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2016, 9:12
Categorie Accessoires
Onderwerpen weegschaal, withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.