Officiële WhatsApp Web-pagina noemt alvast iPhone-ondersteuning

WhatsApp bereidt zich stilletjes voor op de iPhone-versie van WhatsApp Web. De iPhone wordt op de officiële website nu alvast als ondersteund platform genoemd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Whatsapp-webversieDe iOS-ondersteuning voor WhatsApp Web komt nu wel héél dichtbij. Nadat we in beta-screenshots de functionaliteit al op de iPhone zagen, heeft WhatsApp nu ook de webpagina voor WhatsApp Web aangepast. Daarop wordt nu de iPhone als één van de ondersteunde apparaten genoemd.


Update: Inmiddels wordt WhatsApp geleidelijk uitgerold. In onderstaand artikel lees je alles over deze uitrol.

https://www.iculture.nl/whatsapp-web-iphone-uitrol-informatie/

De pagina voor WhatsApp Web noemt de iPhone als platform, naast Android, Windows Phone, BlackBerry en Nokia. Je kunt WhatsApp Web later activeren door de app te openen, te gaan naar de instellingen en te drukken op WhatsApp Web.

WhatsApp Web iOS vermelding

Door nu alvast de website voor WhatsApp Web aan te passen, lijkt WhatsApp zich voor te bereiden op het beschikbaar stellen van de nieuwe functie. Het is nu wachten totdat WhatsApp een app-update uitbrengt, of dat de functie op afstand wordt geactiveerd. WhatsApp stelt nieuwe functies vaak geleidelijk beschikbaar. Dat zagen we in april nog met de belfunctie van WhatsApp, die pas na een tijd door iedereen benut kon worden.

Met WhatsApp Web kun je chatten vanaf een computer. Je scant met WhatsApp een speciale QR-code in je browserscherm, waarna je alle chats op het pc-scherm te zien krijgt. WhatsApp introduceerde WhatsApp Web in februari, maar de functie werkte toen alleen op Android. De iOS-versie zou langer op zich laten wachten omdat de inlogmethode via een QR-code niet op de iPhone zou werken. Iets waar WhatsApp inmiddels op lijkt terug te komen: toen er screenshots van WhatsApp Web voor de iPhone verschenen, moest ook hierin een QR-code worden gescand om je in browser te chatten.

Bekijk ook

WhatsApp Web screenshots gelekt: iOS-versie komt eraan

Op gelekte screenshots is de webversie van WhatsApp voor iOS te zien. Als deze afbeeldingen te vertrouwen zijn, betekent dit dat de populaire chat-app binnenkort eindelijk ook vanaf je desktop te gebruiken is.

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 augustus 2015 om 11:57
Onderwerp
Categorie
Apps

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.