‘WhatsApp Web voor iOS komt binnenkort, inloggen via Facebook’

WhatsApp Web voor iOS verschijnt binnenkort en gaat mogelijk samenwerken met Facebook. Dat zegt een invloedrijke betatester.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

whatsapp header
De webversie van WhatsApp verschijnt binnenkort voor iPhone en iPad. Dat zegt betatester Ilhan Pektas die regelmatig betrouwbare informatie over nieuwe functies naar buiten heeft gebracht. WhatsApp Web is sinds vorige week al beschikbaar voor Android-gebruikers. Daarbij moet je je steeds identificeren via een QR-code, die je scant vanuit de WhatsApp-app. Vanwege platformbeperkingen in iOS is zo’n oplossing nu nog niet mogelijk, aldus de makers.


In een blogposting legt betatester Pektas uit dat na een gesprek met ‘de oprichter’ duidelijk werd dat WhatsApp voor iOS een andere oplossing voor ogen heeft. Daarbij wordt gedacht aan eenmalig inloggen (single sign-on) via Facebook. Een dergelijke inlogmethode wordt al gebruikt voor Facebook Messenger, maar het zou bij gebruikers wel wat onrust teweeg brengen. Eerder werd immers beloofd dat de privacy van WhatsApp-gebruikers gegarandeerd werd. De overstap naar Telegram wordt voor iOS-gebruikers dan aantrekkelijker; daarmee is het al langer mogelijk om via Mac en pc berichten uit te wisselen. Wie z’n privacy liefheeft kan dat bovendien versleuteld doen.

whatsapp-web11

Om WhatsApp Web voor iOS te kunnen gebruiken, zou je je moeten identificeren via een link bij Facebook. Je mobiele telefoonnummer wordt via Facebook gecontroleerd, waarna je toestemming krijgt om WhatsApp Web op de pc of Mac te gebruiken. Die webapp zou onderdeel kunnen zijn van de Facebook-website, net zoals nu het geval is bij Facebook Messenger. De methode wijkt sterk af van de werkwijze op Android-toestellen, waarbij je alleen een QR-code hoeft te scannen op web.whatsapp.com. Daarna verschijnen alle berichten meteen in de webversie en kun je erop antwoorden en nieuwe gesprekken beginnen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 september 2015 om 14:11
Onderwerp
Categorieën
Apps, Diensten

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 56 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.