WhatsApp met meerdere accounts

Reacties voor: Werk en privé op één iPhone: WhatsApp krijgt ondersteuning voor meerdere accounts

Het is binnenkort mogelijk om in WhatsApp twee accounts op één toestel te gebruiken. Dat is handig als je dualsim gebruikt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Ik weet niet of dit zo makkelijk zal zijn; als je in de instellingen moet wisselen van account voelt dat veel omslachtiger dan de andere app openen zoals ik nu doe.
    En aangezien mijn tweede lijn zakelijk is, gebruik ik daarvoor WA Business, incl. enkele van diens specifieke tools…

  2. @Jan vdW: Ik heb hetzelfde gevoel. Plus een andere app wil zeggen dat je gemakkelijk alles gescheiden kan houden qua meldingen en ‘focus’. Als ik niet met mijn werk wil bezig zijn open ik de whatsapp business app gewoon niet en schakel ik de meldingen uit. 2 accounts in 1 app is dat minder handig en ga je de neiging hebben toch de berichten van het andere nummer te bekijken

  3. Sluit mij geheel aan bij de vorige berichten. Het is wel zo dat de Business app wat minder mogelijkheden heeft. Ik krijg bijv. geen meldingen op mijn Apple Watch terwijl ik dat wel krijg voor de ‘normale’ Whatsapp.

  4. @Graf Zum Kotzen: Dan is er toch iets niet goed ingesteld. Ik krijg ook op mijn Apple Watch meldingen van nieuwe berichten in Whatsapp for Business.

  5. Ik vind dit ook niet makkelijk, goed ik gebruik tegenwoordig weer 2 telefoons.
    Hoe je went of keert dat is gewoon makkelijker, niks in te stellen. Klaar met werk telefoon in de tas klaar.

    Dan slijt mijn privé telefoon ook een stuk minder snel, omdat ik hem voor werk gebruik met 2de simkaart(toch meer activiteit etc voor de batterij net mobiele data en apps).
    Maar anders had ook gewoon 2 apps, zoals al gezegd makkelijk 1 app op niet storen zetten meldingen uit en klaar(en je hoeft niet te wisselen van nummer/account als je na de andere whatsapp wil kijken).

  6. Ik hoop dat Apple uiteindelijk ook een profielfunctie toe gaat voegen zoals op de Apple TV en MacBooks. Ik heb bewust twee telefoons omdat ik geen collega’s in mijn contacten op wil slaan (grote organisatie waarbij collega’s vrij geregeld wisselen). Verder ben ik wel steeds meer te spreken over Whatsapp. Ze ontwikkelen de laatste tijd meer en sneller nieuwe functies. De beveiliging was voorheen minimaal, maar ook dat lijkt de betere kant op te gaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.