whatsapp gebruiken op iPhone en iPad.

8,7 miljoen Nederlanders gebruiken WhatsApp

8,7 miljoen Nederlanders hebben WhatsApp geïnstalleerd op hun smartphone, blijkt uit onderzoek. Vooral bij vrouwen is WhatsApp populair: 90 procent van de vrouwen heeft de app.

whatsapp-gekteBijna 9 miljoen Nederlanders hadden in september 2014 WhatsApp op hun smartphone geïnstalleerd. Dat is een miljoen meer dan vorig jaar. Vooral bij vrouwen is WhatsApp populair: bij 90 procent van de vrouwen in Nederland met een smartphone staat WhatsApp op het toestel, terwijl dat percentage bij mannen op 80 procent ligt. Het blijkt uit het rapport Dutch Apps Market, dat voor €2250 aan te schaffen is via Telecompaper. De onderzoekers ontdekten ook dat Facebook Messenger in een jaar tijd maar dan verdubbeld is bij de Nederlanders: het staat nu op 3,7 miljoen smartphones van Nederlanders, terwijl dat vorig jaar nog 1,7 miljoen was.

Vooral de afgelopen maanden is het aantal installaties van Facebook Messenger explosief gegroeid, blijkt uit de cijfers. Facebook’s keuze om de installatie van de losse Facebook Messenger-app verplicht te maken, blijkt dus te werken. Chatten via de gewone Facebok-app is voor veel gebruikers niet meer mogelijk. Facebook Messenger staat in Nederland bij twee op de vijf vrouwelijke smartphonebezitters geïnstalleerd en bij één op de drie mannen.

Apps om televisie te kijken worden snel populairder, blijkt uit de cijfers. Vorig jaar had een kwart van de smartphonebezitters een app zoals HBO Go, Horizon Go of NPO geïnstalleerd, nu is dat gestegen naar een derde van de de smartphonebezitters. Vooral in de groep 20- tot 29-jarigen zijn deze apps populair. Er deden meer dan tweeduizend Nederlandse consumenten mee aan het onderzoek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2014, 14:58
Categorie Apps
Onderwerpen cijfers, nederland, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.