ipad-air-2-drukken-achterkant

Bezitters iPad Air 2 klagen over te dunne behuizing

Bezitters van de iPad Air klagen over een te dunne behuizing. Daardoor verschijnen er vlekken op het scherm als je hard op de achterkant drukt.

De iPad Air is superdun en nog lichter dan we gewend waren bij deze 9,7-inch tablet. Dankzij een nieuw productieproces is Apple erin geslaagd om de schermlagen nog dunner te maken waardoor de behuizing maar 6,1 mm dun is. Maar met al die vernieuwingen zal het niemand verbazen dat er ook alweer de eerste klachten optreden: de iPad Air is 2 te dun. Daardoor heeft drukken op de achterkant een ongewenst effect.

Bij de iPad Air 2 heeft Apple ervoor gezorgd dat drie schermlagen zijn samengevoegd tot één laag. Daardoor kan het scherm veel dunner worden uitgevoerd. Ze hebben er een anti-reflectiecoating overheen gedaan, zodat je het scherm prettiger kunt aflezen. De kleuren zijn rijker, het contrast groter. Louter voordelen, zou je denken.

ipad-air-2-schermlagen

De behuizing van de nieuwe iPad Air 2 is net als eerdere modellen gemaakt van aluminium. “Aluminium makes it strong“, schrijft Apple op de website. Maar niet sterk genoeg voor mensen die hun iPad Air 2 intensief gebruiken en alvast de eerste problemen hebben ontdekt. De iPad Air 2 is te dun geworden. Als je lichte druk uitoefent op de achterkant en de rand van het iPad-scherm, lijkt het alsof er op het scherm wordt gedrukt. Op de iCulture-redactie hebben we het meteen gecontroleerd en we kunnen het bevestigen.

Op de foto hieronder druk ik met mijn rechterhand met één vinger stevig op de achterkant, terwijl de iPad Air in Apple’s lederen hoes zit.

ipad-air-2-drukken-achterkant

Maar we constateerden ook, dat je behoorlijk wat druk moet uitoefenen om de vlekken zichtbaar te maken. Een reageerder op het forum van MacRumors maakte een filmpje waarin hij laat zien dat rondlopen met de iPad in één hand al problemen geeft. Ook iCulture-lezer Elnard maakte een filmpje om te bewijzen dat het fenomeen echt bestaat. Als je de iPad aan de rand van het scherm vasthoudt, oefen je druk op de achterkant uit. Daardoor verschijnt er een ‘drukvlekje’ op het scherm (zie foto). Het goede nieuws: er wordt niet iets geselecteerd en je kunt geen knoppen aantikken door puur op de achterkant te drukken.

Zoals een reageerder zegt: “Perhaps no deal but not a show stopper by any means”. Apple had misschien een stalen plaat achterin de iPad moeten maken, om te voorkomen dat de achterkant meeveert bij indrukken. Dan maar een paar ons zwaarder…

Tipgevers: Elnard en Samplex

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2014, 14:18
Categorie iDevices
Onderwerp ipad air 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.