Ford SYNC met Waze.

Ford-rijders kunnen binnenkort navigeren met Waze via het inbouwsysteem

Ford gaat samenwerken met Waze. Ford-rijders kunnen binnenkort de navigatie-app Waze gebruiken op het SYNC 3 AppLink-systeem. Met AppLink kun je bepaalde apps van je iPhone gebruiken op het dashboardsysteem van je auto.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 19 April: De benodigde updates zijn inmiddels beschikbaar, waardoor Waze nu werkt in Sync 3. De eerste ervaringen van gebruikers zijn echter niet heel positief, zo laat iCulture-lezer Tobias ons weten. Bij de eerste keer opstarten kan het meerdere pogingen vereisen om de Waze-app zichtbaar te maken. Heb je het werkend gekregen, dan reageert de app wat traag op alle handelingen. Ook op het Amerikaanse Waze-forum wordt veel geklaagd.

Heel veel automerken hebben tegenwoordig een eigen dashboardsysteem waar ook steeds vaker je smartphone aan gekoppeld kan worden. Bij Ford heet dit systeem SYNC en de nieuwste versie gaat samenwerken met de populaire navigatie-app Waze. Dat is dus goed nieuws voor mensen die liever Waze dan Apple Kaarten gebruiken.

Ford SYNC werkt met Waze

Ford’s SYNC-systeem werkt met een 8-inch touchscreen. Behalve de standaard ingebouwde opties, werken sommige apps ook samen dankzij AppLink. Zodra je je iPhone via USB aan het systeem verbindt, kun je bepaalde apps op het scherm van je auto gebruiken. Nu heeft Ford aangekondigd dat Waze ook één van deze apps wordt. Vanaf april is het dan mogelijk om te navigeren met Waze via het systeem van je Ford. Zodra je je iPhone aan het systeem koppelt, verschijnt de navigatiekaart op het scherm. Je kan dan ook gebruikmaken van Talk to Waze, zodat je de app kan gebruiken met je stem. In Nederland is de spraakfunctie helaas nog niet te gebruiken, maar de Waze-functionaliteit bij Ford wordt wereldwijd uitgerold.

Ford SYNC met Waze.

De samenwerking tussen Ford en Waze werd al in 2017 aangekondigd, maar wordt nu dus realiteit. Het is vooral goed nieuws voor iPhone-bezitters die niet willen navigeren met Apple Kaarten, maar wel via het scherm van hun auto willen rijden. In CarPlay is namelijk alleen Apple Kaarten een beschikbare navigatieapp. Apple staat wel apps van andere partijen toe, maar het aanbod is beperkt tot voornamelijk audio-apps. Wel verscheen onlangs WhatsApp in CarPlay, maar andere navigatie-apps behoren nog niet tot de mogelijkheden.

Naast de komst van Waze, worden ook andere wat minder populaire apps toegevoegd. Het gaat dan onder andere om podcast-app Acast en Radioplayer. In Nederland werken momenteel Glympse en Sygic met SYNC 3. Met Glympse kun je je locatie met iemand delen, terwijl Sygic een navigatie-app is. Het SYNC 3 AppLink-systeem van Ford biedt ook ondersteuning voor CarPlay.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 19 april: Waze is vanaf nu beschikbaar in het Sync 3 systeem van Ford. Zie de update in het artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2018, 16:15
Bron Bron TechCrunch
Categorie Apps
Onderwerpen auto, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.