Apple Watch wijzerplaat met complicaties Weer in watchOS 10

Reacties voor: watchOS 10.1 lost probleem op met Weer-complicaties en -widgets op Apple Watch

Apple geeft mogelijke oplossing
Heb jij last van een probleem waardoor complicaties en widgets van de Weer-app op de Apple Watch in watchOS 10 geen info tonen? Na Apple's eerdere suggestie om het probleem op te lossen, wordt nu geadviseerd om te updaten naar watchOS 10.1.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 36 reacties

  1. Ik heb dat ook!

  2. Wat fijn om te lezen dat ik niet de enige ben..

  3. Ja in de hoek van de Watch staat geen temperatuur min-max van de dag.

    Tijd voor 17.1 🙂

  4. Bij mij is de stappenteller complicatie in een blokje veranderd (Pedometer).

  5. Ja hier ook helaas! Zowel de weer-app als de agenda-app hebben een wit blokje wanneer de Ultra 1 in ‘slaap’ stand valt. Ik had gehoopt dat dit met de laatste update verholpen was, maar helaas…

  6. Geen last op iwatch 8

  7. Ik had dit probleem ook en heb het inmiddels op kunnen lossen . In de weer app op je iPhone met het plusje de locatie toevoegen waar je het weer van wilt weergeven (bijv je woonplaats) . Vervolgens de watchapp openen op je iPhone daar bij de weer applicatie de juist toegevoegde plaats selecteren . Daarna evt ook in de weerapp op je horloge deze locatie selecteren . Deze gegevens houdt hij wel vast . Een variabele locatie lukt dus niet

  8. Hier ook dit probleem. Blij dat het niet aan mij ligt. Ik heb zon op/onder als complicatie gekozen en deze doet het sinds de update niet meer. De tip hierboven (locatie vastzetten) helpt niet.

  9. Ik had dit ook op de ultra 2 heb iPhone Apple Watch opnieuw opgestart, locatie altijd aan op Watch en iPhone. Daarna werkte het. Vervolgens locatie weer ingesteld op alleen bij gebruik. De ultra en iPhone 14 Pro Max Nu geen problemen meer sinds 2 dagen.
    WOs 10.01

  10. Ik heb dit probleem ook ervaren op de watch 8 en op de watch 9. Ik heb dit uiteindelijk op kunnen lossen(definitief) door op de Iphone onder ‘algemeen’, stel opnieuw in, ‘herstel locatie en privacy’ opnieuw in te stellen. Sindsdien geen enkel probleem meer ervaren met de weerapp van Apple.

  11. Ja ik heb dit ook, maar eerst niet.

    Toen ik mijn iPhone 14 pro en watch Ultra naar 17.0 en 10.0 updatete, was er niets aan de hand.

    Het ging pas optreden op mijn watch nadat ik overstapte op mijn nieuwe iPhone (iPhone naar iPhone overdracht, dus niet via cloud backup en restore). Dat ging alles behalve soepel. Mijn watch wilde absoluut niet over naar de nieuwe iPhone. Ik moest hem hard resetten en opnieuw koppelen met de nieuwe iPhone (en ook dat ging niet soepel, scannen van het wolkje deed niets), en een backup van de watch terugzetten. Sindsdien zie ik de lege weer-icoontjes.

  12. Yep. Hier hetzelfde probleem!
    Wat bij mij ook nog het geval is dat de activiteitsring geen verbruikte calorieën meer registreert en dat iesr uit als staanuur geregistreerd wordt. Mega irritant!
    Heb hier al contact over gehad met Apple, antwoord / oplossing volgt nog.

  13. Hoi , ik heb hetzelfde probleem.
    De weerapp verwijderd en Carrot weerapp ingesteld .
    Deze app is leuk 😻 . Groetjes . 🌹🌞😸

  14. Hier ook hetzelfde probleem met weerapp en pedometer. Ook de locatie van de weerapp volgt niet

  15. het enige wat ik ondervind is dat de hele watchOS een batterij killer is om de 4 uur moet ik mij Apple watch serie 5 aan de lader hangen 😢😭

    • Origineel geplaatst door mano

      het enige wat ik ondervind is dat de hele watchOS een batterij killer is om de 4 uur moet ik mij Apple watch serie 5 aan de lader hangen 😢😭

      Nou inderdaad! ik heb hier ook enorm last van. Normaal gesproken kon ik ongeveer 20 tot 22 uur met mijn Apple Watch Series 5 doen, voordat ik hem moest opladen. Nu a 12 uur helemaal leeg. Nu draag ik hem snachts niet meer om zo overdag vooruit te kunnen, dat vindt ik erg jammer.

  16. Ik had het probleem ook met de Ultra 2. Watch losgekoppeld, iPhone herstart en Watch opnieuw geïnstalleerd zonder backup terug te zetten. Werkt nu al 2 dagen zonder problemen.

  17. Had ik ook en idd al snel vervangen door carrot, die eigenlijk toch prefereer;)

  18. Lijkt niet aan watchOS 10 te liggen maar meer aan iOS 17 want mijn zusje met Watch series 3 op watchOS 8 heeft er ook last van sinds iOS 17 update op iPhone.

  19. Ik heb dit probleem niet. Wat ik wel merk is dat ik op de Watch4 niet kan wisselen van wijzerplaat. Dit kan ik alleen in de app op de iphone

  20. Zelfde issue.
    Wat bij mij hielp was het herstellen van de locatie en privacy instellingen. Daarna heb ik het probleem niet meer gezien.

  21. Er is een update die dat oplost

  22. Hier ook het probleem… helaas van alles geprobeerd met andere instellingen en met locatie voorzieningen maar niks helpt. Wachten op nieuwe update dus?

  23. @Peter: Dat is geen bug, maar een bewuste wijziging. Je kan vanaf de Apple Watch de wijzerplaat wisselen door je huidige wijzerplaat ingedrukt te houden. Je komt dan in de bewerkmodus om de wijzerplaat aan te passen en kan ook wisselen naar andere wijzerplaten.

    @Siem Klaij: watchOS 10.0.2 lost dit probleem niet op.

  24. Ik heb het ook

  25. Ik heb tot heden dit probleem nog niet voorgehad.
    Is dit op elke serie of enkel op bepaalde modellen?

  26. Ik vind het sowieso een bug fest, zowel iOS 17 als watchOS 10 zitten vol met dit soort glitchy bugs.

    Hoe meer bèta’s hoe meer bug lijkt het wel. Ze QA en zelf dan steeds minder en verwachten van de community’s input. Welke weinig komt.

    Voor zo’n minimale update als iOS 17 mag je verwachten dat alles gewoon vlekkeloos werkt, heb widgets die complete non show geven. Pas als je hem verwijderd en opnieuw toevoegt werkt het wel. Wat dus laat zien dat het een probleem van iOS is en niet de developer.

    Slechte zaak.

  27. Het lijkt duidelijk bij de iPhone te liggen want nadat ik mijn Watch 7 opnieuw had gekoppeld aan de 15 Pro had ik hetzelfde probleem. Inmiddels opgelost door op de iPhone Locatie en Privacy instellingen te resetten. Daarna de weerapp wel weer even op “altijd” zetten voor de locatie.

  28. De eerste fix werkt maar voor korte duur. Gisteren werkte het, maar vandaag zijn mijn weer icoontjes terig naar af.

    En ik vertik het om experimenteel al mijn locatie instellingen te resetten. Laat Apple dit maar fixen.

  29. @Strebor: Mee eens, ik ga niet met die instelling experimenteren!
    Overigens lijkt de complicatie tussen 00:00 en 01:00 te werken (een uur lang 🙂 ), zonder enige aanpassing… bizar…

  30. Heb het probleem ook. Lijkt het zoeken van de locatie te zijn. Mijn locatie handmatig ingesteld en krijg de gegevens van de opgegeven locatie zonder problemen

  31. (Red.) Artikel bijgewerkt dat het probleem is opgelost in watchOS 10.1.

    • Het probleem is niet opgelost, had en heb de saturatie linksonder staan maar ondanks het kiezen/installeren in de wijzerplaat wordt satuatie niet zichtbaar. Als ik op linksonder tik komt saturatie wel naar voren en gaat meten.

      • Precies! Dat heb ik ook bij de laatste beta versie. Bij de molulair ultra watchface is ie wel zichtbaar. Bij wegwijzer watchface niet.

  32. Goedemorgen,
    Gisterenmorgen 10.1 op mijn ultra 1 geïnstalleerd en in de middag helemaal leeg. Opnieuw opgeladen en vanmorgen opnieuw helemaal leeg. Tevens na het opladen gisterenmorgen diverse widgets zoals weer en sportieve voortgang weg.
    Normaal makkelijk 48 uur gebruik.
    Iemand hier ook problemen mee???

  33. De weerapp doet het niet op mijn watch
    Alle oplossingen doorlopen maar totaal geen resultaat.
    Nu maar afwachten of er een update komt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.