Apple Pay met toegangscode gebruiken.

Reacties voor: Vanaf iOS 16.1 kun je de Wallet-app weggooien

Een van de apps die je ongetwijfeld wel eens gebruikt is de Wallet-app (voorheen Passbook). In iOS 16.1 krijg je de mogelijkheid om deze app voor klantenkaarten, tickets en dergelijke te verwijderen.
Lees het complete artikel → Vanaf iOS 16.1 kun je de Wallet-app weggooien
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Het is me eigenlijk niet duidelijk waaróm iemand de Wallet zou willen verwijderen. Het is juist door Apple Pay en in combinatie met de Apple Watch één van mijn meest gebruikte en gewaardeerde apps!

  2. Het zou fijn zijn als de Wallet app ook klantenkaarten kunnen toevoegen zonder third party app zoals Pass4Wallet en dat miss nu. ik moet altijd handmatig invullen en het design vind ik ook lelijk.

  3. @Macaanzee:

    Nou ik zou het handig vinden op B.V. mijn iPad daar hoef ik geen pasjes op te hebben maar nu krijg je toch steeds de melding dat niet alles is ingesteld.

  4. Nu nog even een api voor NFC en ontwikkelaars kunnen alternatieven maken voor Wallet. Benieuwd of Apple dit doet. Zo niet, dan zal (hopelijk) de volgende EU-rechtszaak volgen.

  5. De Wallet app gaat er van zijn levensdagen niet af, de meeste handige en veilige app om mee te betalen via Apple Pay. 

    @iculture misschien even een poll uitzetten hierover.

  6. Het advocatenkantoor zal dit alleen maar doen voor eigen gewin. Ik begrijp werkelijk nog niet dat een bedrijf aangeklaagd kan worden voor functionaliteit die 1-op-1 verbonden is aan het besturingssysteem.

    Ik kan mijn jumbo zegels ook niet bij AH inleveren.
    Een benzineauto rijdt toch ook niet op diesel?
    Kortom, als gebruiker kies je voor een systeem of product met bepaalde functionaliteit en beperkingen.

    Straks wordt Apple nog verplicht om Android beschikbaar te maken op een iPhone 😱. Het zou niet gekker moeten worden.

  7. @Nowy: Ik krijg op mijn iPad geen melding hoor ?

  8. Origineel geplaatst door Nowy
    Het zou fijn zijn als de Wallet app ook klantenkaarten kunnen toevoegen zonder third party app zoals Pass4Wallet en dat miss nu. ik moet altijd handmatig invullen en het design vind ik ook lelijk.

    Dat ligt meer aan de zaak (winkel, keten) die de klantenkaart aanbiedt dan aan Apple.

    Ikea Family kan je native toevoegen aan Apple Wallet, Rituals ook. En bijvoorbeeld Flying Blue (KLM/Air France) is vorig jaar afgestapt van fysieke pasjes en doet nu alleen nog de pasjes via Apple Wallet / Google Wallet en hun eigen apps. En zo zijn er nog wel een aantal winkels of programma’s die ofwel via de website een .pkpass bestand laten downloaden, ofwel een “add to Apple Wallet” knopje hebben in hun mobiele app.

  9. Dit betekent overigens wel dat sommige functies niet meer zullen werken, waaronder Apple Pay. Gebruikers zullen dan een melding krijgen dat ze de Wallet-app uit de App Store moeten downloaden

    is het nou wel of nou niet te gebruiken? 2 zinnen die elkaar tegenspreken…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.